Hubové rizoto s hráškom

Hubové rizoto s hráškom

Jednoduché recepty pripravené za pár minút vedú rebríčky popularity. Ak patríte k ich fanúšikom, musíte vyskúšať aj hubové rizoto s hráškom. Absolútne nekomplikovaný recept vás poteší dostupnosťou surovín a rýchlou prípravou. Niektoré veci však musia zostať zachované, napríklad najlepšie výsledky docielite s ryžou arborio. Tej sa určite nevzdajte pri varení rizota.

Ingrediencie

  • 2 ksšalotka

  • 150 gčerstvé lesné huby

  • olivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 vetvičiekčerstvý tymián

  • 400 gryža arborio

  • 200 mlbiele víno

  • 600 mlzeleninový vývar

  • 70 gmrazený alebo čerstvý hrášok

  • 100 gmaslo

  • 100 gparmezán

Postup

  1. Šalotku olúpeme, nakrájame na drobno. Huby umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ich nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ich na panvici na troch lyžiciach olivového oleja. Osolíme, okoreníme a pridáme lístky tymiánu. Restujeme asi 5 minút, potom zmes preložíme na tanier a dáme na bok.

  2. Do panvice podľa potreby pridáme trochu oleja a orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme aj ryžu.

  3. Zmes zalejeme vínom a za stáleho miešania varíme, potom postupne prilievame vývar. Vždy, keď sa vývar vstrebáva prilejeme ďalší vývar. Akonáhle je ryža mäkká, asi po 20 minútach, vmiešame do rizota maslo a nastrúhaný parmezán. Na záver prisypeme hrášok, orestované huby a krátko prehrejeme, ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.