Hubové rizoto s hráškom
Jednoduché recepty pripravené za pár minút vedú rebríčky popularity. Ak patríte k ich fanúšikom, musíte vyskúšať aj hubové rizoto s hráškom. Absolútne nekomplikovaný recept vás poteší dostupnosťou surovín a rýchlou prípravou. Niektoré veci však musia zostať zachované, napríklad najlepšie výsledky docielite s ryžou arborio. Tej sa určite nevzdajte pri varení rizota.
Ingrediencie
2 ksšalotka
150 gčerstvé lesné huby
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
8 vetvičiekčerstvý tymián
400 gryža arborio
200 mlbiele víno
600 mlzeleninový vývar
70 gmrazený alebo čerstvý hrášok
100 gmaslo
100 gparmezán
Postup
Šalotku olúpeme, nakrájame na drobno. Huby umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ich nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ich na panvici na troch lyžiciach olivového oleja. Osolíme, okoreníme a pridáme lístky tymiánu. Restujeme asi 5 minút, potom zmes preložíme na tanier a dáme na bok.
Do panvice podľa potreby pridáme trochu oleja a orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme aj ryžu.
Zmes zalejeme vínom a za stáleho miešania varíme, potom postupne prilievame vývar. Vždy, keď sa vývar vstrebáva prilejeme ďalší vývar. Akonáhle je ryža mäkká, asi po 20 minútach, vmiešame do rizota maslo a nastrúhaný parmezán. Na záver prisypeme hrášok, orestované huby a krátko prehrejeme, ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre