Husacia pečeň na červenom víne s jablkami

Husacia pečeň na červenom víne s jablkami

Husacia pečeň je svetovo vyhlásená delikatesa. Nebudeme klamať, je to finančne náročná surovina, ale ak si chcete dopriať trochu luxusu, určite si pripravte husaciu pečeň na červenom víne s jablkami. Korenená jablková príloha perfektne doladí chuť pečene na cibuľke.

Ingrediencie

  • 500 ghusacia pečeň

  • 1 kscibuľa

  • husacia masť na restovanie

  • 200 mlčervené víno

  • 70 glúpané mandle

  • 100 gkrupicový cukor

  • 200 mlbiele víno

  • 2 ksjablká

  • 1 kscelá škorica

  • 1 kshviezdička badián

  • 3 ksklinček

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Pečeň umyjeme, očistíme, pokrájame na väčšie kusy. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Na panvici rozohrejeme masť a husaciu pečeň spoločne s cibuľou orestujeme. Podlejeme červeným vínom a necháme odpariť alkohol. Potom pridáme mandle a dusíme do mäkka.

  2. Medzitým na druhej panvici rozohrejeme cukor na svetlý karamel. Prilejeme biele víno, pridáme na kocky nakrájané očistené jablká, škoricu, badián, klinčeky a varíme tak dlho, kým sa víno celkom neodvarí.

  3. Mäkkú pečeň osolíme a okoreníme. Podávame spoločne s ochladnutými jablkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Husacie hody
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.