Husacia pečeň na červenom víne s jablkami
Husacia pečeň je svetovo vyhlásená delikatesa. Nebudeme klamať, je to finančne náročná surovina, ale ak si chcete dopriať trochu luxusu, určite si pripravte husaciu pečeň na červenom víne s jablkami. Korenená jablková príloha perfektne doladí chuť pečene na cibuľke.
Ingrediencie
500 ghusacia pečeň
1 kscibuľa
husacia masť na restovanie
200 mlčervené víno
70 glúpané mandle
100 gkrupicový cukor
200 mlbiele víno
2 ksjablká
1 kscelá škorica
1 kshviezdička badián
3 ksklinček
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Pečeň umyjeme, očistíme, pokrájame na väčšie kusy. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Na panvici rozohrejeme masť a husaciu pečeň spoločne s cibuľou orestujeme. Podlejeme červeným vínom a necháme odpariť alkohol. Potom pridáme mandle a dusíme do mäkka.
Medzitým na druhej panvici rozohrejeme cukor na svetlý karamel. Prilejeme biele víno, pridáme na kocky nakrájané očistené jablká, škoricu, badián, klinčeky a varíme tak dlho, kým sa víno celkom neodvarí.
Mäkkú pečeň osolíme a okoreníme. Podávame spoločne s ochladnutými jablkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre