Husacie prsia s lokšami

Husacie prsia s lokšami

Husacie prsia s lokšami a slivkovou omáčkou sú luxusným obedom, ktorý sa na tanieri neobjavuje pravidelne. Ale práve preto je toto jedlo tak vzácne a tento okamih si vieme špeciálne vychutnať. Vyskúšajte náš recept a budete mať pocit, že ste sa ocitli na hodoch s tými najlepšími ingredienciami. Nezabudnite si pozvať aj tú najlepšiu spoločnosť, aby vám chutilo ešte lepšie.

Ingrediencie

  • 1000 ghusacie prsia s kosťou

  • soľ

  • celá rasca

  • 500 gv šupke uvarené zemiaky

  • 80 ghladká múka + múka na podsypanie

  • 100 ghrubá múka

  • masť na opekanie

  • 2 PLslivkový lekvár

  • 100 gvykôstkované mrazené slivky

  • 60 gmaslo

  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. tymián)

Postup

  1. Husacie prsia očistíme a ochutíme soľou a rascou. Vložíme ich do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre predhriatej na 150 °C asi 180 minút. V priebehu pečenia mäso podlievame podľa potreby vodou a výpekom.

  2. Medzitým vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Osolíme ich a prisypeme oba druhy múky. Na pomúčenej doske cesto vytvarujeme do valčeka a nakrájame ho na 16 dielov. Každý kúsok rozvaľkáme na placku hrubú asi 3 mm. Na panvici na troche rozohriatej masti opekáme lokše asi 2 až 3 minúty z každej strany.

  3. Keď je mäso upečené, odoberieme prebytočný tuk a šťavu prelejeme do menšieho kastróla. Pridáme k nej lekvár a prepolené slivky. Privedieme k varu, potom znížime teplotu a varíme 5 minút. Omáčku nakoniec zjemníme maslom. Husacie prsia podívame spoločne so slivkovou omáčkou a lokšami. Jedlo ozdobíme čerstvou bylinkou podľa chuti. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Husacie hody
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.