Husacie prsia s lokšami
Husacie prsia s lokšami a slivkovou omáčkou sú luxusným obedom, ktorý sa na tanieri neobjavuje pravidelne. Ale práve preto je toto jedlo tak vzácne a tento okamih si vieme špeciálne vychutnať. Vyskúšajte náš recept a budete mať pocit, že ste sa ocitli na hodoch s tými najlepšími ingredienciami. Nezabudnite si pozvať aj tú najlepšiu spoločnosť, aby vám chutilo ešte lepšie.
Ingrediencie
1000 ghusacie prsia s kosťou
soľ
celá rasca
500 gv šupke uvarené zemiaky
80 ghladká múka + múka na podsypanie
100 ghrubá múka
masť na opekanie
2 PLslivkový lekvár
100 gvykôstkované mrazené slivky
60 gmaslo
čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. tymián)
Postup
Husacie prsia očistíme a ochutíme soľou a rascou. Vložíme ich do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre predhriatej na 150 °C asi 180 minút. V priebehu pečenia mäso podlievame podľa potreby vodou a výpekom.
Medzitým vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Osolíme ich a prisypeme oba druhy múky. Na pomúčenej doske cesto vytvarujeme do valčeka a nakrájame ho na 16 dielov. Každý kúsok rozvaľkáme na placku hrubú asi 3 mm. Na panvici na troche rozohriatej masti opekáme lokše asi 2 až 3 minúty z každej strany.
Keď je mäso upečené, odoberieme prebytočný tuk a šťavu prelejeme do menšieho kastróla. Pridáme k nej lekvár a prepolené slivky. Privedieme k varu, potom znížime teplotu a varíme 5 minút. Omáčku nakoniec zjemníme maslom. Husacie prsia podívame spoločne so slivkovou omáčkou a lokšami. Jedlo ozdobíme čerstvou bylinkou podľa chuti. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre