Hustá zeleninová polievka

Hustá zeleninová polievka

Najlepšia hustá zeleninová polievka je taká, ktorá zasýti tak dobre, že už ani nepotrebujete pripraviť ďalšie jedlo. Ak máte radi polievku, v ktorej postupne objavujete takmer všetky druhy zeleniny, s prípravou tejto neváhajte. Zoznam surovín je síce dlhý, ale rozhodne variabilný.

Ingrediencie

  • 4 PLolivový olej

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 ksmrkva

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 1 ksmenšia cuketa

  • 1 ksbobkový list

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • 2 PLkoncentrovaný paradajkový pretlak

  • 1 a 1/2 lkurací vývar

  • 400 gkonzervované drvené paradajky

  • 100 gbaby špenát

  • 400 gkonzervovaná biela fazuľa (precedená a prepláchnutá)

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • toastový chlieb k servírovaniu

  • čerstvá bazalka k servírovaniu

Postup

  1. V hrnci zohrejeme olej, pridáme nasekaný cesnak, nakrájanú mrkvu, najemno nakrájanú cibuľu, očistený a nakrájaný zeler, nakrájanú cuketu, bobkový list a tymián. Všetko krátko orestujeme.

  2. Vmiešame pretlak, prilejeme vývar, paradajky a privedieme k varu. Varíme do zmäknutia. Akonáhle je zelenina mäkká, pridáme špenát a fazuľu. Prehrejeme 2 minúty, osolíme, okoreníme, vyberieme bobkový list.

  3. Polievku podávame pokvapkanú olivovým olejom s opečenými plátkami toastového chleba. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.