Hustá zeleninová polievka
Najlepšia hustá zeleninová polievka je taká, ktorá zasýti tak dobre, že už ani nepotrebujete pripraviť ďalšie jedlo. Ak máte radi polievku, v ktorej postupne objavujete takmer všetky druhy zeleniny, s prípravou tejto neváhajte. Zoznam surovín je síce dlhý, ale rozhodne variabilný.
Ingrediencie
4 PLolivový olej
4 strúčikycesnaku
1 ksmrkva
1 kscibuľa
2 ksstonky stonkového zeleru
1 ksmenšia cuketa
1 ksbobkový list
2 vetvičkyčerstvý tymián
2 PLkoncentrovaný paradajkový pretlak
1 a 1/2 lkurací vývar
400 gkonzervované drvené paradajky
100 gbaby špenát
400 gkonzervovaná biela fazuľa (precedená a prepláchnutá)
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
toastový chlieb k servírovaniu
čerstvá bazalka k servírovaniu
Postup
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nasekaný cesnak, nakrájanú mrkvu, najemno nakrájanú cibuľu, očistený a nakrájaný zeler, nakrájanú cuketu, bobkový list a tymián. Všetko krátko orestujeme.
Vmiešame pretlak, prilejeme vývar, paradajky a privedieme k varu. Varíme do zmäknutia. Akonáhle je zelenina mäkká, pridáme špenát a fazuľu. Prehrejeme 2 minúty, osolíme, okoreníme, vyberieme bobkový list.
Polievku podávame pokvapkanú olivovým olejom s opečenými plátkami toastového chleba. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre