Írska káva
Milovníci kávových nápojov určite ocenia každú novú možnosť na ochutnanie ďalšieho receptu. Írska káva pôsobí ako starý známy nápoj, ale viete ju pripraviť doma? Ak sa necháte viesť naším receptom, nemôžete šliapnuť vedľa. Je sladká, je výrazná a dokonale lahodná.
Ingrediencie
120 mlsmotana na šľahanie na ozdobenie
600 mlprekvapkávaná káva
200 mlsmotana na šľahanie
180 mlsladené kondenzované mlieko
150 mlwhisky
100 mlvaječný likér
čokoládové hoblinky na ozdobenie
Postup
Najskôr si vyšľaháme 120 ml smotany do tuha a preložíme ju do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Z mletej kávy si pripravíme 600 ml prekvapkávanej kávy a prelejeme ju do kastrólika. Prilejeme smotanu a kondenzované mlieko. Privedieme k varu a krátko povaríme. Odstavíme a vlejeme whisky. Premiešame a necháme vychladnúť.
Do štyroch pohárov nalejeme spodnú vrstvu z vaječného likéru. Potom veľmi pomaly prilievame po dlhšej lyžičke kávu. Vrstvy likéru a kávy musia zostať oddelené. Nakoniec nastriekame vyšľahanú šľahačku, ozdobíme čokoládovými hoblinkami a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre