Jablkový koláč so zmrzlinou
Milovníci jednoduchých receptov si prídu na svoje. Jablkový koláč so zmrzlinou má nenáročnú prípravu, ktorá nezaberie veľa času. Je to ten typ receptov, na ktorý väčšinou všetko máte doma a môžete sa tak kedykoľvek pustiť do pečenia. Koláč si isto obľúbite aj pre príležitosti, keď sa návšteva ohlási nečakane, ale nejaký čas na prípravu vám predsa nechala.
Ingrediencie
320 glístkové cesto
200 gmarhuľový džem
4 ksjablká
30 gmandľové plátky
8 porcievanilková zmrzlina
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na plát s rozmermi 40x20 cm. Povrch potrieme slabou vrstvou džemu, aby zostal 2 cm hrubý okraj nepotretý. Jablká prepolíme a vykrojíme stred. Potom nakrájame na tenké plátky a zmiešame so zvyšným marhuľovým džemom.
Rozložíme na plát cesta potretý džemom. Okraje vynecháme. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na 8 porcií a na každú porciu uložíme kopček zmrzliny. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre