Jablkový koláč so zmrzlinou

Jablkový koláč so zmrzlinou

Milovníci jednoduchých receptov si prídu na svoje. Jablkový koláč so zmrzlinou má nenáročnú prípravu, ktorá nezaberie veľa času. Je to ten typ receptov, na ktorý väčšinou všetko máte doma a môžete sa tak kedykoľvek pustiť do pečenia. Koláč si isto obľúbite aj pre príležitosti, keď sa návšteva ohlási nečakane, ale nejaký čas na prípravu vám predsa nechala.

Ingrediencie

  • 320 glístkové cesto

  • 200 gmarhuľový džem

  • 4 ksjablká

  • 30 gmandľové plátky

  • 8 porcievanilková zmrzlina

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na plát s rozmermi 40x20 cm. Povrch potrieme slabou vrstvou džemu, aby zostal 2 cm hrubý okraj nepotretý. Jablká prepolíme a vykrojíme stred. Potom nakrájame na tenké plátky a zmiešame so zvyšným marhuľovým džemom.

  2. Rozložíme na plát cesta potretý džemom. Okraje vynecháme. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na 8 porcií a na každú porciu uložíme kopček zmrzliny. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.