Jahňacia roláda na rozmaríne so zeleninou
Ako asi chutí jahňacia roláda na rozmaríne so zeleninou? To zistíte, keď si tento recept pripravíte. Môžeme vám ale prezradiť, že takto pripravené mäsko je mäkké a šťavnaté a perfektne ladí so zeleninou. Inú prílohu ani nepotrebuje.
Na prípravu rolády
200 gjahňacie mleté mäso
1 ksžemľa stará jeden deň
4 strúčikycesnaku
2 ksjarná cibuľka
2 ksmenšia karotka
100 gzelená fazuľka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
700 gjahňacie stehno
1 PLrozmarín lístky
3 PLolej
200 mlmäsový vývar
100 mlbiele víno
50 gmaslo
Na prípravu zeleniny
200 gružičkový kel
8 ksmenšia mrkva (aj žltej farby)
2 PLmaslo
soľ podľa chuti
Postup
Do mletého mäsa zamiešame namočenú a na kúsky nakrájanú žemľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, karotky a fazuľky. Osolíme, okoreníme a premiešame.
Z mäsa vytvoríme obdĺžnikový plát, na ktorý rozotrieme nasekaný rozmarín a plnku. Pevne zavinieme a previažeme špagátom.
V pekáči nahrejeme olej a roládu na ňom zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vývarom premiešaným s vínom. Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 40 minút. Počas pečenia podlievame výpekom. Pekáč odokryjeme a pečieme pri 180 °C ďalších 40 minút. Pred koncom pečenia povrch rolády obložíme maslom a osolíme. Po upečení odstránime špagát a nakrájame mäso na plátky.
Očistený ružičkový kel a mrkvičky podusíme na masle s trochou soli do mäkka, pridáme k roláde a spoločne podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre