Jahňacia roláda na rozmaríne so zeleninou

Jahňacia roláda na rozmaríne so zeleninou

Ako asi chutí jahňacia roláda na rozmaríne so zeleninou? To zistíte, keď si tento recept pripravíte. Môžeme vám ale prezradiť, že takto pripravené mäsko je mäkké a šťavnaté a perfektne ladí so zeleninou. Inú prílohu ani nepotrebuje.

Na prípravu rolády

  • 200 gjahňacie mleté mäso

  • 1 ksžemľa stará jeden deň

  • 4 strúčikycesnaku

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 2 ksmenšia karotka

  • 100 gzelená fazuľka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 700 gjahňacie stehno

  • 1 PLrozmarín lístky

  • 3 PLolej

  • 200 mlmäsový vývar

  • 100 mlbiele víno

  • 50 gmaslo

Na prípravu zeleniny

  • 200 gružičkový kel

  • 8 ksmenšia mrkva (aj žltej farby)

  • 2 PLmaslo

  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Do mletého mäsa zamiešame namočenú a na kúsky nakrájanú žemľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, karotky a fazuľky. Osolíme, okoreníme a premiešame.

  2. Z mäsa vytvoríme obdĺžnikový plát, na ktorý rozotrieme nasekaný rozmarín a plnku. Pevne zavinieme a previažeme špagátom.

  3. V pekáči nahrejeme olej a roládu na ňom zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vývarom premiešaným s vínom. Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 40 minút. Počas pečenia podlievame výpekom. Pekáč odokryjeme a pečieme pri 180 °C ďalších 40 minút. Pred koncom pečenia povrch rolády obložíme maslom a osolíme. Po upečení odstránime špagát a nakrájame mäso na plátky.

  4. Očistený ružičkový kel a mrkvičky podusíme na masle s trochou soli do mäkka, pridáme k roláde a spoločne podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.