Jahňacie kotlety na rozmarínovom ratatouille s citrónovými zemiakmi

Jahňacie kotlety na rozmarínovom ratatouille s citrónovými zemiakmi

Pre milovníkov jarnej kuchyne a veľkonočných receptov sme si pripravili jahňacie kotlety na rozmarínovom ratatouille s citrónovými zemiakmi. Opečeným kotletám na zeleninovej prílohe so sviežimi zemiakmi sa jednoducho nebude dať odolať. Tento recept nie je zložitý, ani nemá dlhú prípravu a nadchne skvelou chuťou.

Ingrediencie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • rastlinný olej na smaženie

  • 1/2 ksbaklažán

  • 1/2 kscuketa

  • 1/2 ksžltá paprika

  • 1 ksmrkva

  • 1 ksstonkový zeler

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 400 glúpané paradajky v plechovke

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 100 mlsuché červené víno

  • 800 gzemiaky

  • 120 gmaslo

  • 1 kscitrón

  • 1000 gjahňacie kotlety s kosťou

  • 1 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Olúpanú červenú cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na tenké plátky. Spoločne krátko orestujeme na rozpálenom olivovom oleji.

  2. Baklažán, cuketu, papriku, mrkvu a zeler nakrájame na malé kocky. Po minúte pridáme na rozpálenú panvicu a krátko opečieme. Osolíme a okoreníme.

  3. Potom pridáme konzervu lúpaných paradajok, rozmarín a tymián. Podlejeme vínom a pomaly varíme asi 20 minút. Medzitým olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka.

  4. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme rozpustené maslo, citrónovú šťavu a rozmačkáme ich. Uchovávame v hrnci pod pokrievkou v teple. Nakrájame si jarnú cibuľku na kolieska.

  5. Kotlety umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme, okoreníme a na troche rozpáleného oleja opečieme z oboch strán.

  6. Vložíme do vyhriatej rúry a dopekáme pri 180 °C asi 12 až 15 minút podľa veľkosti mäsa. Po upečení nakrájame a podávame s ratatouille a citrónovými zemiakmi posypanými jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.