Jahňacie kotlety na rozmarínovom ratatouille s citrónovými zemiakmi
Pre milovníkov jarnej kuchyne a veľkonočných receptov sme si pripravili jahňacie kotlety na rozmarínovom ratatouille s citrónovými zemiakmi. Opečeným kotletám na zeleninovej prílohe so sviežimi zemiakmi sa jednoducho nebude dať odolať. Tento recept nie je zložitý, ani nemá dlhú prípravu a nadchne skvelou chuťou.
Ingrediencie
1 ksčervená cibuľa
4 strúčikycesnaku
rastlinný olej na smaženie
1/2 ksbaklažán
1/2 kscuketa
1/2 ksžltá paprika
1 ksmrkva
1 ksstonkový zeler
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
400 glúpané paradajky v plechovke
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
4 vetvičkyčerstvý tymián
100 mlsuché červené víno
800 gzemiaky
120 gmaslo
1 kscitrón
1000 gjahňacie kotlety s kosťou
1 ksjarná cibuľka
Postup
Olúpanú červenú cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na tenké plátky. Spoločne krátko orestujeme na rozpálenom olivovom oleji.
Baklažán, cuketu, papriku, mrkvu a zeler nakrájame na malé kocky. Po minúte pridáme na rozpálenú panvicu a krátko opečieme. Osolíme a okoreníme.
Potom pridáme konzervu lúpaných paradajok, rozmarín a tymián. Podlejeme vínom a pomaly varíme asi 20 minút. Medzitým olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka.
Uvarené zemiaky precedíme, pridáme rozpustené maslo, citrónovú šťavu a rozmačkáme ich. Uchovávame v hrnci pod pokrievkou v teple. Nakrájame si jarnú cibuľku na kolieska.
Kotlety umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme, okoreníme a na troche rozpáleného oleja opečieme z oboch strán.
Vložíme do vyhriatej rúry a dopekáme pri 180 °C asi 12 až 15 minút podľa veľkosti mäsa. Po upečení nakrájame a podávame s ratatouille a citrónovými zemiakmi posypanými jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre