Jahodová zmrzlina bez laktózy

Jahodová zmrzlina bez laktózy

Akékoľvek zmrzlinové osvieženie padne vhod, najmä počas horúceho dňa. Ak máte intoleranciu na laktózu alebo ju nekonzumujete z iných dôvodov, máme pre vás tip na jahodovú zmrzlinu, kde nie je ani stopa po laktóze. Namiesto mlieka použite kokosové mlieko a iné rastlinné náhrady a uvidíte, že chuť bude minimálne taká skvelá, ako v bežnej zmrzline.

Na jahodové pyré

  • 500 gjahody

  • 150 gpráškový cukor

  • 50 gmed

Na dokončenie

  • 200 gkokosové mlieko z konzervy

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 mlsójové alebo mandľové mlieko

  • kornútky na servírovanie zmrzliny

Postup

  1. Jahody očistíme a rozmixujeme spolu s cukrom a medom.

  2. Kokosové mlieko zmiešame s vanilkovým cukrom, primiešame jahodové pyré a nakoniec mlieko. Zmes nalejeme do kovovej misky a uložíme do mrazničky zmraziť. Asi po 1 hodine vyberieme a premiešame.

  3. Povrch uhladíme a dáme znovu do mrazničky na 2 hodiny. Pred podávaním zmrzlinu vyberieme a necháme 10 minút v chladničke. Servírujeme v kornútkoch. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Bezlaktózové jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.