Jahodová zmrzlina bez laktózy
Akékoľvek zmrzlinové osvieženie padne vhod, najmä počas horúceho dňa. Ak máte intoleranciu na laktózu alebo ju nekonzumujete z iných dôvodov, máme pre vás tip na jahodovú zmrzlinu, kde nie je ani stopa po laktóze. Namiesto mlieka použite kokosové mlieko a iné rastlinné náhrady a uvidíte, že chuť bude minimálne taká skvelá, ako v bežnej zmrzline.
Na jahodové pyré
500 gjahody
150 gpráškový cukor
50 gmed
Na dokončenie
200 gkokosové mlieko z konzervy
1 balenievanilkový cukor
100 mlsójové alebo mandľové mlieko
kornútky na servírovanie zmrzliny
Postup
Jahody očistíme a rozmixujeme spolu s cukrom a medom.
Kokosové mlieko zmiešame s vanilkovým cukrom, primiešame jahodové pyré a nakoniec mlieko. Zmes nalejeme do kovovej misky a uložíme do mrazničky zmraziť. Asi po 1 hodine vyberieme a premiešame.
Povrch uhladíme a dáme znovu do mrazničky na 2 hodiny. Pred podávaním zmrzlinu vyberieme a necháme 10 minút v chladničke. Servírujeme v kornútkoch. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre