Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Tiramisu je dezert, ktorý vás očarí jemnosťou, sviežosťou a naviac, vždy sa dá pripraviť trochu inak a prispôsobiť sa napríklad sezóne. Jahodové tiramisu je perfektným letným dezertom. Je nepečený, je vychladený a spríjemní vám aj to najhorúcejšie popoludnie. Nezabudnite pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Jej chuť dobre ladí s jahodami a pridá im ešte viac sviežosti.

Ingrediencie

  • 350 gcukrárske piškóty

Na náplň

  • 600 gjahody

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 500 gmascarpone

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1/2 kscitrónová kôra z polovice citróna

  • 50 mlcitrónová šťava

  • jahody na ozdobenie

Postup

  1. Do chlebíčkovej formy naukladáme na dno tretinu piškót. Jahody očistíme a nakrájame na plátky. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku.

  2. Mascarpone zmiešame s obomi cukrami, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a vyšľahanú smotanu.

  3. Tretinu náplne rozotrieme do formy s piškótami a rozložíme polovicu jahôd. Pridáme druhú vrstvu piškót a na ne rozotrieme časť náplne. Rozložíme zvyšné jahody a tretiu vrstvu piškót. Potrieme zvyšným krémom.

  4. Tiramisu uložíme do chladničky na 6 hodín stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme z formy a povrch ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Taliansko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.