Jahodové tiramisu
Tiramisu je dezert, ktorý vás očarí jemnosťou, sviežosťou a naviac, vždy sa dá pripraviť trochu inak a prispôsobiť sa napríklad sezóne. Jahodové tiramisu je perfektným letným dezertom. Je nepečený, je vychladený a spríjemní vám aj to najhorúcejšie popoludnie. Nezabudnite pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Jej chuť dobre ladí s jahodami a pridá im ešte viac sviežosti.
Ingrediencie
350 gcukrárske piškóty
Na náplň
600 gjahody
250 ml33 % smotana na šľahanie
500 gmascarpone
100 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
1/2 kscitrónová kôra z polovice citróna
50 mlcitrónová šťava
jahody na ozdobenie
Postup
Do chlebíčkovej formy naukladáme na dno tretinu piškót. Jahody očistíme a nakrájame na plátky. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku.
Mascarpone zmiešame s obomi cukrami, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a vyšľahanú smotanu.
Tretinu náplne rozotrieme do formy s piškótami a rozložíme polovicu jahôd. Pridáme druhú vrstvu piškót a na ne rozotrieme časť náplne. Rozložíme zvyšné jahody a tretiu vrstvu piškót. Potrieme zvyšným krémom.
Tiramisu uložíme do chladničky na 6 hodín stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme z formy a povrch ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre