Jahodový mousse z bielej čokolády
Tak ľahučký a letný dezert, ako je jahodový mousse z bielej čokolády, sa veru nekonzumuje denne. Pripravte ho preto na špeciálnu príležitosť a vychutnajte si sladkú a nadýchanú penu z ovocia, smotany a čokolády. Dajte si záležať na zdobení a vytvoríte krásny dezert hodný vychýreného majstra cukrára.
Ingrediencie
300 gzmes jahody a maliny
1 PLcitrónová šťava
225 gbiela čokoláda
1 a 1/4 ČLželatínový prášok
500 mlsmotana na šľahanie + na ozdobenie
2 PLpráškový cukor
maliny na ozdobenie
čerstvá mäta na ozdobenie
biela čokoláda hoblinky na ozdobenie
Postup
Jahody a maliny rozmixujeme a prepasírujeme do misky. Mali by sme získať približne 180 ml pyré. Vmiešame lyžicu citrónovej šťavy a zmes odložíme na bok. Nalámanú bielu čokoládu vložíme do tepelne odolnej misky, ktorú umiestnime nad vodný kúpeľ. Za stáleho miešania ju necháme rozpustiť.
Do malej misky nalejeme približne 60 ml vody, pridáme želatínu a necháme ju asi 10 minút napučať. Približne 60 ml smotany nalejeme do hrnca, pridáme 2 lyžice práškového cukru a privedieme tesne pod bod varu. Stiahneme z ohňa, pridáme napučanú želatínu a miešame až do úplného rozpustenia.
Potom zmes nalejeme do misy s rozpustenou bielou čokoládou a vyšľaháme do hladka. Do zmesi vmiešame aj ovocné pyré. Zvyšnú smotanu vyšľaháme do polotuha a pomocou stierku ju zapracujeme do ovocnej hmoty. Penu rozdelíme do pohárov a dáme do chladničky stuhnúť, ideálne cez noc. Tesne pred podávaním ozdobíme šľahačkou, malinou, mätou a hoblinkami bielej čokolády. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre