Jahodový mousse z bielej čokolády

Jahodový mousse z bielej čokolády

Tak ľahučký a letný dezert, ako je jahodový mousse z bielej čokolády, sa veru nekonzumuje denne. Pripravte ho preto na špeciálnu príležitosť a vychutnajte si sladkú a nadýchanú penu z ovocia, smotany a čokolády. Dajte si záležať na zdobení a vytvoríte krásny dezert hodný vychýreného majstra cukrára.

Ingrediencie

  • 300 gzmes jahody a maliny

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 225 gbiela čokoláda

  • 1 a 1/4 ČLželatínový prášok

  • 500 mlsmotana na šľahanie + na ozdobenie

  • 2 PLpráškový cukor

  • maliny na ozdobenie

  • čerstvá mäta na ozdobenie

  • biela čokoláda hoblinky na ozdobenie

Postup

  1. Jahody a maliny rozmixujeme a prepasírujeme do misky. Mali by sme získať približne 180 ml pyré. Vmiešame lyžicu citrónovej šťavy a zmes odložíme na bok. Nalámanú bielu čokoládu vložíme do tepelne odolnej misky, ktorú umiestnime nad vodný kúpeľ. Za stáleho miešania ju necháme rozpustiť.

  2. Do malej misky nalejeme približne 60 ml vody, pridáme želatínu a necháme ju asi 10 minút napučať. Približne 60 ml smotany nalejeme do hrnca, pridáme 2 lyžice práškového cukru a privedieme tesne pod bod varu. Stiahneme z ohňa, pridáme napučanú želatínu a miešame až do úplného rozpustenia.

  3. Potom zmes nalejeme do misy s rozpustenou bielou čokoládou a vyšľaháme do hladka. Do zmesi vmiešame aj ovocné pyré. Zvyšnú smotanu vyšľaháme do polotuha a pomocou stierku ju zapracujeme do ovocnej hmoty. Penu rozdelíme do pohárov a dáme do chladničky stuhnúť, ideálne cez noc. Tesne pred podávaním ozdobíme šľahačkou, malinou, mätou a hoblinkami bielej čokolády. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.