Jahodový múčnik s kyslou smotanou
Ak máte po ruke čerstvé jahody, tento múčnik s kyslou smotanou pripravíte aj po príchode domov z práce. Presvedčí vás nenáročný postup, ale najmä šťavnatá a sladká chuť. S kopčekom zmrzliny to bude tiež žiadané letné osvieženie.
Na cesto
125 gmaslo
140 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
2 ksvajcia
250 ghladká múka
1 štipkasoľ
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
125 gmlieko
Na náplň
200 gkyslá smotana
10 gcitrónová šťava
1 balenievanilkový cukor
1 PLkrupicový cukor
15 gkukuričný škrob
500 gjahody
Postup
Mäkké maslo vyšľaháme do peny spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, jedno po druhom. Múku preosejeme so soľou a kypriacim práškom. Striedavo do cesta prilievame mlieko a prisypávame múku. Plech s rozmermi 25 x 20 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Stierkou zarovnáme do hladka.
Smotanu zmiešame s citrónovou šťavou a obomi druhmi cukru. Prisypeme škrob a premiešame. Nalejeme na cesto. Jahody nakrájame na štvrtiny a uložíme ich na povrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre