Jahodový múčnik s kyslou smotanou

Jahodový múčnik s kyslou smotanou

Ak máte po ruke čerstvé jahody, tento múčnik s kyslou smotanou pripravíte aj po príchode domov z práce. Presvedčí vás nenáročný postup, ale najmä šťavnatá a sladká chuť. S kopčekom zmrzliny to bude tiež žiadané letné osvieženie.

Na cesto

  • 125 gmaslo

  • 140 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 250 ghladká múka

  • 1 štipkasoľ

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 125 gmlieko

Na náplň

  • 200 gkyslá smotana

  • 10 gcitrónová šťava

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 15 gkukuričný škrob

  • 500 gjahody

Postup

  1. Mäkké maslo vyšľaháme do peny spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, jedno po druhom. Múku preosejeme so soľou a kypriacim práškom. Striedavo do cesta prilievame mlieko a prisypávame múku. Plech s rozmermi 25 x 20 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Stierkou zarovnáme do hladka.

  2. Smotanu zmiešame s citrónovou šťavou a obomi druhmi cukru. Prisypeme škrob a premiešame. Nalejeme na cesto. Jahody nakrájame na štvrtiny a uložíme ich na povrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.