Jarné pečené bravčové stehno

Jarné pečené bravčové stehno

Jarné pečené bravčové stehno si musíte obľúbiť. Mäkké a šťavnaté mäso sa rozplýva na jazyku a ako príloha sa k nemu skvele hodia skoré varené zemiaky. Aj tento recept je potvrdením toho, že na skvelé jedlo netreba zložitú prípravu ani exotické ingrediencie.

Ingrediencie

  • 700 gbravčové stehno

  • 80 mlrastlinný olej

  • 6 strúčikovcesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksžltá cibuľa

  • 500 gmrazený listový špenát

  • 1 ksčervená paprika

  • 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • 100 gparadajky

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme, potrieme olejom, prelisovanými 2 strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zabalíme špagátom.

  2. Pripravené mäso dáme do pekáča, pridáme na osminky nakrájanú cibuľu, zvyšok cesnaku a pečieme pri 190 °C odkryté asi 30 minút. Potom zakryjeme a pečieme ďalších 70 minút.

  3. Na posledných 20 minút pridáme k mäsu umytý špenát, nakrájanú papriku, polovicu petržlenovej vňate a prepolené paradajky.

  4. Hotové mäso vyberieme z rúry, necháme 10 minút odležať a odstránime špagát. Potom nakrájame na plátky a podávame napríklad so zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.