Jarné pečené bravčové stehno
Jarné pečené bravčové stehno si musíte obľúbiť. Mäkké a šťavnaté mäso sa rozplýva na jazyku a ako príloha sa k nemu skvele hodia skoré varené zemiaky. Aj tento recept je potvrdením toho, že na skvelé jedlo netreba zložitú prípravu ani exotické ingrediencie.
Ingrediencie
700 gbravčové stehno
80 mlrastlinný olej
6 strúčikovcesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 ksčervená cibuľa
1 ksžltá cibuľa
500 gmrazený listový špenát
1 ksčervená paprika
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
100 gparadajky
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme, potrieme olejom, prelisovanými 2 strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zabalíme špagátom.
Pripravené mäso dáme do pekáča, pridáme na osminky nakrájanú cibuľu, zvyšok cesnaku a pečieme pri 190 °C odkryté asi 30 minút. Potom zakryjeme a pečieme ďalších 70 minút.
Na posledných 20 minút pridáme k mäsu umytý špenát, nakrájanú papriku, polovicu petržlenovej vňate a prepolené paradajky.
Hotové mäso vyberieme z rúry, necháme 10 minút odležať a odstránime špagát. Potom nakrájame na plátky a podávame napríklad so zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre