Jarné rizoto so špargľou a reďkovkami

Jarné rizoto so špargľou a reďkovkami

Svieže jarné rizoto so špargľou a reďkovkami kombinuje sezónne suroviny pre ten najchutnejší zážitok. Dokonalou bodkou je parmezán a čerstvé bylinky. Tie dodajú rizotu farbu a výraznejšiu vôňu.

Ingrediencie

  • 1 zväzokjarná cibuľka

  • 2 zväzkyreďkovka

  • 150 gzelená špargľa

  • 1 ksmenšia cibuľa

  • 2 PLolivový olej

  • 250 gryža

  • 100 mlbiele víno

  • 600 mlzeleninový vývar

  • 30 gmaslo

  • 50 gstrúhaný parmezán

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1čerstvá petržlenová vňať

  • 1/2 zväzokčerstvá pažítka

  • parmezán k podávaniu

Postup

  1. Jarnú cibuľku nakrájame asi na 10 centimetrov dlhé kúsky. Reďkovky prekrojíme na štvrtiny a zo špargle odstránime drevnaté časti. Všetko rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme ryžu, premiešame a asi 1 minútu necháme stáť. Ryža postupne zľahka spriehľadnie a potom ju zalejeme vínom a necháme celkom vyvariť.

  3. Ryžu postupne zalievame teplým vývarom vždy tak, aby bola ponorená. Akonáhle sa vývar odparí, prilejeme ďalší. Takto postupujeme do spotrebovania celého vývaru. Na záver pridáme maslo so syrom, osolíme a okoreníme.

  4. Zeleninu na plechu pečieme pri 165 °C asi 10 až 15 minút. Tesne pred podávaním do ryže zamiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať s pažítkou. Podávame s pečenou zeleninou a hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.