Jarné rizoto so špargľou a reďkovkami
Svieže jarné rizoto so špargľou a reďkovkami kombinuje sezónne suroviny pre ten najchutnejší zážitok. Dokonalou bodkou je parmezán a čerstvé bylinky. Tie dodajú rizotu farbu a výraznejšiu vôňu.
Ingrediencie
1 zväzokjarná cibuľka
2 zväzkyreďkovka
150 gzelená špargľa
1 ksmenšia cibuľa
2 PLolivový olej
250 gryža
100 mlbiele víno
600 mlzeleninový vývar
30 gmaslo
50 gstrúhaný parmezán
soľ
mleté čierne korenie
1čerstvá petržlenová vňať
1/2 zväzokčerstvá pažítka
parmezán k podávaniu
Postup
Jarnú cibuľku nakrájame asi na 10 centimetrov dlhé kúsky. Reďkovky prekrojíme na štvrtiny a zo špargle odstránime drevnaté časti. Všetko rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme ryžu, premiešame a asi 1 minútu necháme stáť. Ryža postupne zľahka spriehľadnie a potom ju zalejeme vínom a necháme celkom vyvariť.
Ryžu postupne zalievame teplým vývarom vždy tak, aby bola ponorená. Akonáhle sa vývar odparí, prilejeme ďalší. Takto postupujeme do spotrebovania celého vývaru. Na záver pridáme maslo so syrom, osolíme a okoreníme.
Zeleninu na plechu pečieme pri 165 °C asi 10 až 15 minút. Tesne pred podávaním do ryže zamiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať s pažítkou. Podávame s pečenou zeleninou a hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre