Jednoduchá polievka s údeným mäsom a paprikou
Pre niekoho je polievka s údeným mäsom tá najobľúbenejšia zo všetkých. A pre druhého je to možno doteraz neznáma polievka, ktorú by však rád ochutnal. Nie je nič jednoduchšie, ako si ju pripraviť podľa nášho receptu. Skutočne, je tak nenáročná, ako to tvrdí už sám názov.
Ingrediencie
300 gúdené mäso
soľ
celé čierne korenie
2 ksbobkový list
1 PLbravčová masť
2 kscibuľa
mleté čierne korenie
celá rasca
2 ČLmletá červená sladká paprika
sušený tymián
3 kszemiaky
1 ksjarná cibuľka
Postup
Mäso dáme do osolenej vody, podľa chuti pridáme korenie, bobkový list a varíme do mäkka. Akonáhle je mäso mäkké, odložíme ho na bok a vývar precedíme.
V inom hrnci orestujeme na masti na hrubo nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané údené mäso, krátko orestujeme, okoreníme, prisypeme rascu, pridáme mletú červenú papriku a nasekaný tymián. Ďalej restujeme a potom zalejeme vývarom z mäsa.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme ich do polievky k mäsu a varíme do mäkka. Ochutíme soľou, korením a podávame s nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre