Jednoduchá polievka s údeným mäsom a paprikou

Jednoduchá polievka s údeným mäsom a paprikou

Pre niekoho je polievka s údeným mäsom tá najobľúbenejšia zo všetkých. A pre druhého je to možno doteraz neznáma polievka, ktorú by však rád ochutnal. Nie je nič jednoduchšie, ako si ju pripraviť podľa nášho receptu. Skutočne, je tak nenáročná, ako to tvrdí už sám názov.

Ingrediencie

  • 300 gúdené mäso

  • soľ

  • celé čierne korenie

  • 2 ksbobkový list

  • 1 PLbravčová masť

  • 2 kscibuľa

  • mleté čierne korenie

  • celá rasca

  • 2 ČLmletá červená sladká paprika

  • sušený tymián

  • 3 kszemiaky

  • 1 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Mäso dáme do osolenej vody, podľa chuti pridáme korenie, bobkový list a varíme do mäkka. Akonáhle je mäso mäkké, odložíme ho na bok a vývar precedíme.

  2. V inom hrnci orestujeme na masti na hrubo nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané údené mäso, krátko orestujeme, okoreníme, prisypeme rascu, pridáme mletú červenú papriku a nasekaný tymián. Ďalej restujeme a potom zalejeme vývarom z mäsa.

  3. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme ich do polievky k mäsu a varíme do mäkka. Ochutíme soľou, korením a podávame s nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.