Jednoduché zemiakové placky s údeným mäsom
Zaujímavé placky, ktoré si budete chcieť vychutnať čo najčastejšie. Jednoduché zemiakové placky s údeným mäsom majú totiž vo svojom ceste jednu zmenu, ktorá celkom zmení ich tradičnú chuť. Kocky údeného mäsa pridajú zemiakovému cestu nielen výraznejšou textúru, ale aj sýtejšiu chuť. Tešíte sa, kedy ich už ochutnáte?
Ingrediencie
1000 gzemiaky
2 ksvajcia
100 mlmlieko
soľ
mleté čierne korenie
250 ghladká múka
1 ČLsušené oregano
400 gúdené mäso
rastlinný olej na smaženie
300 gkyslá kapusta
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Zemiaky olúpeme, dobre umyjeme a nastrúhame najemno do misy. Pridáme vajcia, mlieko, soľ, korenie, múku a oregano. Všetko dobre premiešame.
Údené mäso nakrájame na drobné kocky a pridáme ich do misy k zemiakovému cestu.
Všetko znovu dôkladne premiešame. Na panvici rozohrejeme olej a postupne do neho vkladáme menšie placky z cesta. Smažíme ich z oboch strán, potom ich necháme odležať na papierovom obrúsku, aby sa odsal prebytočný tuk. Podávame s kyslou kapustou a ozdobené petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre