Jednoduché zemiakové placky s údeným mäsom

Jednoduché zemiakové placky s údeným mäsom

Zaujímavé placky, ktoré si budete chcieť vychutnať čo najčastejšie. Jednoduché zemiakové placky s údeným mäsom majú totiž vo svojom ceste jednu zmenu, ktorá celkom zmení ich tradičnú chuť. Kocky údeného mäsa pridajú zemiakovému cestu nielen výraznejšou textúru, ale aj sýtejšiu chuť. Tešíte sa, kedy ich už ochutnáte?

Ingrediencie

  • 1000 gzemiaky

  • 2 ksvajcia

  • 100 mlmlieko

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 250 ghladká múka

  • 1 ČLsušené oregano

  • 400 gúdené mäso

  • rastlinný olej na smaženie

  • 300 gkyslá kapusta

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Zemiaky olúpeme, dobre umyjeme a nastrúhame najemno do misy. Pridáme vajcia, mlieko, soľ, korenie, múku a oregano. Všetko dobre premiešame.

  2. Údené mäso nakrájame na drobné kocky a pridáme ich do misy k zemiakovému cestu.

  3. Všetko znovu dôkladne premiešame. Na panvici rozohrejeme olej a postupne do neho vkladáme menšie placky z cesta. Smažíme ich z oboch strán, potom ich necháme odležať na papierovom obrúsku, aby sa odsal prebytočný tuk. Podávame s kyslou kapustou a ozdobené petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.