Jednoduchý a rýchly krémeš z lístkového cesta

Zdroj: Shutterstock

Jednoduchý a rýchly krémeš z lístkového cesta

Nesmrteľný domáci koláčik, ktorý sa nám ani našej rodine nikdy nezunuje.

Ingrediencie

  • 1balenie lístkové cesto

  • 1 lmlieko

  • 2 balíčekzlatý klas

  • 4 ksvajcia

  • 3 balíčekvanilkový cukor

  • 3 PLkryštálový cukor

  • 2 kssmotana na šľahanie

  • čokoláda na zdobenie

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve časti.

  2. Obidva pláty dáme na vymastený plech, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 10 minút.

  3. Po upečení necháme vychladnúť.

  4. Do hrnca si dáme mlieko, Zlaté klasy, vanilkový a kryštálový cukor a žĺtky. Uvaríme hustý puding.

  5. Bielky vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom na tuhý sneh.

  6. Do ešte horúceho pudingu primiešame sneh z bielkov.

  7. Krém nanesieme na upečený plát lístkového cesta a necháme vychladnúť.

  8. Zo smotany a vanilkového cukru vyšľaháme šľahačku dotuha a nanesieme na puding.

  9. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta a dáme vychladiť.

  10. Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom a dozdobiť čokoládou. Mňamka!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Maďarsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.