Zdroj: Shutterstock
Jednoduchý a rýchly krémeš z lístkového cesta
Nesmrteľný domáci koláčik, ktorý sa nám ani našej rodine nikdy nezunuje.
Ingrediencie
1balenie lístkové cesto
1 lmlieko
2 balíčekzlatý klas
4 ksvajcia
3 balíčekvanilkový cukor
3 PLkryštálový cukor
2 kssmotana na šľahanie
čokoláda na zdobenie
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve časti.
Obidva pláty dáme na vymastený plech, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 10 minút.
Po upečení necháme vychladnúť.
Do hrnca si dáme mlieko, Zlaté klasy, vanilkový a kryštálový cukor a žĺtky. Uvaríme hustý puding.
Bielky vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom na tuhý sneh.
Do ešte horúceho pudingu primiešame sneh z bielkov.
Krém nanesieme na upečený plát lístkového cesta a necháme vychladnúť.
Zo smotany a vanilkového cukru vyšľaháme šľahačku dotuha a nanesieme na puding.
Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta a dáme vychladiť.
Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom a dozdobiť čokoládou. Mňamka!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre