Jogurtovo-tvarohové knedličky s jahodovou omáčkou

Jogurtovo-tvarohové knedličky s jahodovou omáčkou

Spoznajte knedličky vo svojej najchutnejšej podobe. Jogurtovo-tvarohové knedličky s jahodovou omáčkou sú tak hebučké, že lepšie ste ešte nejedli. Do cesta sa pridáva aj sneh z bielkov, ktorý ho krásne odľahčí. Pri servírovaní mäkké knedličky podávajte s ovocnou omáčkou a toto jedlo premeníte na luxusný zážitok.

Na knedličky

  • 1 ksrožek

  • 200 gbiely jogurt

  • 2 ksvajcia

  • 40 gmaslo

  • 150 gmäkký tvaroh

  • soľ

  • 100 gdetská krupica

Na omáčku

  • 250 gjahody

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 PLvanilkový pudingový prášok

  • 4 PLopražené mandľové lupienky

  • čerstvá medovka na ozdobenie

Postup

  1. Rožok nakrájame na malé kocky, zalejeme ich jogurtom a necháme nasiaknuť. Vajcia roztlčieme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

  2. Žĺtky premiešame s 20 g zmäknutého masla, tvarohom a štipkou soli. Pridáme rožok, krupicu a sneh z bielkov. Vypracujeme hladké cesto, ktoré bude mäkšie. Rozdelíme ho na 16 kúskov a vytvarujeme z nich guľôčky. Necháme ich 5 minút oddychovať a potom varíme v osolenej vode asi 8 minút. Po uvarení ich ihneď potrieme zvyšným, rozpusteným maslom.

  3. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Polovicu jahôd podlejeme 50 ml vody, pridáme cukor a povaríme do zmäknutia. Potom ich roztlačíme. V 100 ml vody rozmiešame pudingový prášok a vlejeme ho do jahodového základu. Asi 1 minútu zmes varíme, pridáme zvyšné jahody a prehrejeme ich. Knedličky prelejeme omáčkou, ozdobíme mandľovými lupienkami a medovkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Dezerty
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.