Jogurtovo-tvarohové knedličky s jahodovou omáčkou
Spoznajte knedličky vo svojej najchutnejšej podobe. Jogurtovo-tvarohové knedličky s jahodovou omáčkou sú tak hebučké, že lepšie ste ešte nejedli. Do cesta sa pridáva aj sneh z bielkov, ktorý ho krásne odľahčí. Pri servírovaní mäkké knedličky podávajte s ovocnou omáčkou a toto jedlo premeníte na luxusný zážitok.
Na knedličky
1 ksrožek
200 gbiely jogurt
2 ksvajcia
40 gmaslo
150 gmäkký tvaroh
soľ
100 gdetská krupica
Na omáčku
250 gjahody
50 gkrupicový cukor
2 PLvanilkový pudingový prášok
4 PLopražené mandľové lupienky
čerstvá medovka na ozdobenie
Postup
Rožok nakrájame na malé kocky, zalejeme ich jogurtom a necháme nasiaknuť. Vajcia roztlčieme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky premiešame s 20 g zmäknutého masla, tvarohom a štipkou soli. Pridáme rožok, krupicu a sneh z bielkov. Vypracujeme hladké cesto, ktoré bude mäkšie. Rozdelíme ho na 16 kúskov a vytvarujeme z nich guľôčky. Necháme ich 5 minút oddychovať a potom varíme v osolenej vode asi 8 minút. Po uvarení ich ihneď potrieme zvyšným, rozpusteným maslom.
Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Polovicu jahôd podlejeme 50 ml vody, pridáme cukor a povaríme do zmäknutia. Potom ich roztlačíme. V 100 ml vody rozmiešame pudingový prášok a vlejeme ho do jahodového základu. Asi 1 minútu zmes varíme, pridáme zvyšné jahody a prehrejeme ich. Knedličky prelejeme omáčkou, ozdobíme mandľovými lupienkami a medovkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre