Kačací vývar s rezancami

Kačací vývar s rezancami

Tento kačací vývar s rezancami by naši českí susedia nazvali kaldoun. Je to tradičný recept na hustú polievku, ktorá má korene v staročeskej kuchyni. Jej princíp spočíval v tom, že sa spotrebovalo všetko, čo dom dal, aby žiadne suroviny nevyšli nazmar. K jej pravidlám patrí dlhé varenie a sýtiaca zložka v podobe rezancov alebo knedličiek. Vyskúšajte, jeho plnú chuť si užijete.

Ingrediencie

  • 3 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 2 kscibuľa

  • 80 gmaslo

  • 50 ghladká múka

  • 1200 mlvopred pripravený kačací vývar (varený veľmi pomaly)

  • kačacie mäso z vývaru

  • 8 guľôčokružičkový kel

  • 80 gpolievkové vaječné rezance

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na malé kolieska alebo kocky. Cibuľu nakrájame na drobno.

  2. V hrnci speníme maslo, pridáme zeleninu a za občasného miešania opečieme do zlatista. Potom znížime teplotu a všetko zasypeme múkou. Za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu.

  3. Zalejeme vývarom, pridáme kačacie mäso, prepolený ružičkový kel a polievku privedieme k varu. Potom teplotu stiahneme a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Na záver osolíme a okoreníme.

  4. Na posledné 3 minúty pridáme do polievky rezance. Nakoniec podľa potreby dochutíme soľou a korením a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Česká republika
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.