Kačací vývar s rezancami
Tento kačací vývar s rezancami by naši českí susedia nazvali kaldoun. Je to tradičný recept na hustú polievku, ktorá má korene v staročeskej kuchyni. Jej princíp spočíval v tom, že sa spotrebovalo všetko, čo dom dal, aby žiadne suroviny nevyšli nazmar. K jej pravidlám patrí dlhé varenie a sýtiaca zložka v podobe rezancov alebo knedličiek. Vyskúšajte, jeho plnú chuť si užijete.
Ingrediencie
3 ksmrkva
1 kspetržlen
2 kscibuľa
80 gmaslo
50 ghladká múka
1200 mlvopred pripravený kačací vývar (varený veľmi pomaly)
kačacie mäso z vývaru
8 guľôčokružičkový kel
80 gpolievkové vaječné rezance
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na malé kolieska alebo kocky. Cibuľu nakrájame na drobno.
V hrnci speníme maslo, pridáme zeleninu a za občasného miešania opečieme do zlatista. Potom znížime teplotu a všetko zasypeme múkou. Za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu.
Zalejeme vývarom, pridáme kačacie mäso, prepolený ružičkový kel a polievku privedieme k varu. Potom teplotu stiahneme a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Na záver osolíme a okoreníme.
Na posledné 3 minúty pridáme do polievky rezance. Nakoniec podľa potreby dochutíme soľou a korením a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre