Kačacie prsia s restovanou ryžou

Kačacie prsia s restovanou ryžou

Precízna príprava jedla vedie k vynikajúcim výsledkom. Vyskúšajte doma pripraviť kačacie prsia s restovanou ryžou a budete si môcť vychutnať naozaj lahodné a výnimočne chutné jedlo. Sezamový olej, sójová omáčka a jazmínová ryža mu dodajú pocit ázijskej autentickosti.

Na kačacie prsia

  • 4 kskačacie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLkvetový med

  • 3 PLsójová omáčka

Na restovanú ryžu s omeletou

  • 1 ksčervená cibuľa nakrájaná na osminky

  • 2 strúčikycesnaku nakrájaného na plátky

  • 100 gmrkva nastrúhaná na hrubšie rezance

  • 1 ksštipľavá paprika

  • 1 kslahôdková cibuľa na dokončenie

  • 4 PLsezamový olej

  • 600 guvarená jazmínová ryža

  • 4 PLsójová omáčka

  • 2 ksvajcia

  • 1 hrsťčerstvý koriander

Postup

  1. Kačacie prsia očistíme a osušíme. Na strane s kožou ich špičkou noža narežeme do mriežky a z oboch strán ich osolíme a okoreníme. Položíme ich kožou nadol na studenú panvicu a pritlačíme. Panvicu pomaly zahrejeme na nižšiu teplotu a necháme tak vypekať tuk z kože. Väčšie množstvo tuku odoberieme na bok. Takto vypekáme kožu asi 15 minút, pokým nie je ľahko zafarbená a tuk dobre vypečený.

  2. Po otočení pŕs pridáme teplotu, aby sa mäso rýchlo zatiahlo a pečieme približne 1 minútu. V miske rozmiešame 2 lyžice medu s 1 lyžicou sójovej omáčky. Opečené prsia preložíme na plech a potrieme pripravenou marinádou. Pečieme ich v predhriatej rúre pod grilom pri teplote 220 až 230 °C do chrumkava asi 5 až 8 minút. Cibuľu nakrájame na osminky, cesnak na plátky a mrkvu na rezance.

  3. Pálivú papričku a 1 lahôdkovú cibuľku očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Rozpálime wok panvicu a na troche sezamového oleja krátko sprudka orestujeme nakrájanú zeleninu, okrem lahôdkovej cibuľky. Pridáme uvarenú jazmínovú ryžu. Dochutíme asi 4 lyžicami sójovej omáčky, pridáme nakrájanú cibuľku a dobre premiešame.

  4. Vajcia rozšľaháme v miske, osolíme ich a na rozpálenej panvici s trochou sezamového oleja pripravíme tenkú vaječnú omeletu, ktorú potom nakrájame na rezance. Na taniere najskôr servírujeme restovanú ryžu, navrch poukladáme vaječnú omeletu a potom na kúsky nakrájané pečené kačacie prsia. Všetko posypeme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a koriandrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.