Kapor na modro so zeleninou
Nedokážete si predstaviť Vianoce bez kapra? Je to klasika, ktorá sa stala zvykom, ale kapor nemusí byť iba vysmážaný. Vyskúšajte zdravšiu verziu a kapra uvarte vo vode s octom a vínom a uvidíte, že táto úprava poteší vaše chuťové poháriky minimálne tak dobre, ako ten vysmážaný.
Ingrediencie
1 kscelý kapor s kožou (cca 1,2 kg)
2 ksmrkva
3 ksstonky stonkového zeleru
2 kscibuľa
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
soľ
100 mlocot
100 mlbiele víno
Postup
Kapra vypitveme, očistíme a nakrájame na porcie. Zeleninu očistíme a pokrájame na väčšie kúsky.
Do hrnca nalejeme liter vody a privedieme ju k varu. Vložíme do nej zeleninu, tymián, osolíme, prilejeme ocot, víno a varíme asi 10 minút.
Potom do hrnca vložíme kúsky kapra a varíme ďalších 20 minút. Varené mäso podávame so zeleninou a napríklad varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre