Kapor na modro so zeleninou

Kapor na modro so zeleninou

Nedokážete si predstaviť Vianoce bez kapra? Je to klasika, ktorá sa stala zvykom, ale kapor nemusí byť iba vysmážaný. Vyskúšajte zdravšiu verziu a kapra uvarte vo vode s octom a vínom a uvidíte, že táto úprava poteší vaše chuťové poháriky minimálne tak dobre, ako ten vysmážaný.

Ingrediencie

  • 1 kscelý kapor s kožou (cca 1,2 kg)

  • 2 ksmrkva

  • 3 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 kscibuľa

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • soľ

  • 100 mlocot

  • 100 mlbiele víno

Postup

  1. Kapra vypitveme, očistíme a nakrájame na porcie. Zeleninu očistíme a pokrájame na väčšie kúsky.

  2. Do hrnca nalejeme liter vody a privedieme ju k varu. Vložíme do nej zeleninu, tymián, osolíme, prilejeme ocot, víno a varíme asi 10 minút.

  3. Potom do hrnca vložíme kúsky kapra a varíme ďalších 20 minút. Varené mäso podávame so zeleninou a napríklad varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.