Kapusta na červenom víne

Kapusta na červenom víne

Kapusta na červenom víne sa stane vašou najobľúbenejšou prílohou ku kačaciemu alebo husaciemu mäsu. Mäkká, aj keď stále na skus chrumkavá, kapusta je dochutená červeným vínom a slivkovým lekvárom a ďalšiu úroveň chutí jej dodáva aj klinček a borievky. Nebojte sa experimentovať, bude to stáť za to.

Ingrediencie

  • 1000 gčervená kapusta

  • 3 PLbravčová masť

  • 1 kscibuľa

  • 4 ksklinček

  • 5 ksbobule borievky

  • soľ

  • 200 mlčervené víno

  • 120 gslivkový lekvár

  • 3 PLbalzamikový ocot

Postup

  1. Kapustu umyjeme a nakrájame. V kastróle na rozohriatom tuku speníme najemno nakrájanú cibuľu a ku koncu pridáme potlčený klinček s borievkami a necháme ich rozvoňať. Pridáme kapustu, osolíme a necháme zmäknúť, zalejeme vínom a krátko povaríme.

  2. Kapustu podlejeme 200 ml horúcej vody a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút.

  3. Do kapusty primiešame lekvár a ocot, podľa potreby podlejeme vodou a povaríme ešte 10 minút, potom dochutíme soľou, cukrom a balzamikom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Husacie hody
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.