Kapusta na červenom víne
Kapusta na červenom víne sa stane vašou najobľúbenejšou prílohou ku kačaciemu alebo husaciemu mäsu. Mäkká, aj keď stále na skus chrumkavá, kapusta je dochutená červeným vínom a slivkovým lekvárom a ďalšiu úroveň chutí jej dodáva aj klinček a borievky. Nebojte sa experimentovať, bude to stáť za to.
Ingrediencie
1000 gčervená kapusta
3 PLbravčová masť
1 kscibuľa
4 ksklinček
5 ksbobule borievky
soľ
200 mlčervené víno
120 gslivkový lekvár
3 PLbalzamikový ocot
Postup
Kapustu umyjeme a nakrájame. V kastróle na rozohriatom tuku speníme najemno nakrájanú cibuľu a ku koncu pridáme potlčený klinček s borievkami a necháme ich rozvoňať. Pridáme kapustu, osolíme a necháme zmäknúť, zalejeme vínom a krátko povaríme.
Kapustu podlejeme 200 ml horúcej vody a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút.
Do kapusty primiešame lekvár a ocot, podľa potreby podlejeme vodou a povaríme ešte 10 minút, potom dochutíme soľou, cukrom a balzamikom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre