Kapustová polievka s klobásou
Polievky z kapusty môžu mať mnoho podôb, napríklad často sa pripravujú s klobásou. Táto sa však líši v tom, že budete potrebovať chorizo klobásu. Ide vlastne o španielsku suchú klobásu s paprikou a inými pochutinami podľa druhu a regiónu. Vyskúšajte ju, polievke dodá inú a zaujímavú chuť.
Ingrediencie
400 golúpané a nakrájané malé zemiaky
1 kscibuľa olúpaná, nakrájaná na pásiky
1 a 1/2 lzeleninový vývar
200 ghlávková kapusta
200 gchorizo nakrájané na kolieska
1 hrsťhladkolistý petržlen
Postup
Zemiaky s cibuľou dáme do hrnca a zalejeme ich vývarom. Privedieme k varu a na miernom ohni varíme asi 15 minút.
Akonáhle sú zemiaky mäkké, pridáme nakrájanú kapustu a spoločne varíme 5 minút. Dochutíme soľou a korením.
Medzitým na panvici na sucho opečieme chorizo klobásku. Polievku rozdelíme do misiek, vložíme chorizo, ozdobíme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre