Kapustová polievka s klobásou

Kapustová polievka s klobásou

Polievky z kapusty môžu mať mnoho podôb, napríklad často sa pripravujú s klobásou. Táto sa však líši v tom, že budete potrebovať chorizo klobásu. Ide vlastne o španielsku suchú klobásu s paprikou a inými pochutinami podľa druhu a regiónu. Vyskúšajte ju, polievke dodá inú a zaujímavú chuť.

Ingrediencie

  • 400 golúpané a nakrájané malé zemiaky

  • 1 kscibuľa olúpaná, nakrájaná na pásiky

  • 1 a 1/2 lzeleninový vývar

  • 200 ghlávková kapusta

  • 200 gchorizo nakrájané na kolieska

  • 1 hrsťhladkolistý petržlen

Postup

  1. Zemiaky s cibuľou dáme do hrnca a zalejeme ich vývarom. Privedieme k varu a na miernom ohni varíme asi 15 minút.

  2. Akonáhle sú zemiaky mäkké, pridáme nakrájanú kapustu a spoločne varíme 5 minút. Dochutíme soľou a korením.

  3. Medzitým na panvici na sucho opečieme chorizo klobásku. Polievku rozdelíme do misiek, vložíme chorizo, ozdobíme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.