Karamelové veterníky na plechu

Karamelové veterníky na plechu

Možno považujete prípravu karamelu za malú kuchynskú alchýmiu, pri ktorej hrozí popálenina. Pri tomto recept sa obávať nemusíte, karamelové veterníky na plech síce majú chuť karamelu, ale pochádza z karamelového kondenzovaného mlieka. Doprajte si túto sladkú dobrotu, jednoznačne s ňou zožnete úspech u všetkých milovníkov sladkého.

Na cesto

  • 230 gmaslo

  • 1 štipkasoľ

  • 400 ghladká múka

  • 8 ksvajcia

Na karamelový krém

  • 750 mlmlieko

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 balenievanilkový pudingový prášok

  • 100 gkaramelové kondenzované mlieko

  • 250 gmaslo

Na šľahačkovú náplň

  • 500 mlsmotana na šľahanie

  • 1 baleniestužovač šľahačky

  • 1 balenievanilkový cukor

Na polevu

  • 100 gpráškový cukor

  • 100 gkaramelové kondenzované mlieko

Postup

  1. Privedieme k varu 750 ml vody s maslom a štipkou soli. Potom vsypeme hladkú múku a za stáleho miešania prevaríme, pokým sa cesto neprestane lepiť na steny hrnca a varešku a nevytvorí guľu. Odstavíme a necháme ho vychladnúť. Potom do cesta vmiešame vajcia. Cesto rozdelíme na dva diely a rozotrieme na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 40 minút. Po upečení necháme korpusy vychladnúť na papieroch a následne ich opatrne odstránime.

  2. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém. Necháme ho za stáleho miešania vychladnúť, Potom zašľaháme karamelové kondenzované mlieko a nakrájané maslo. Všetko spoločne vyšľaháme na hladký krém a rozotrieme ho na jeden vychladnutý korpus.

  3. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku spoločne so stužovačom a vanilkovým cukrom. Potom rozotrieme na karamelový krém a na povrch položíme druhý korpus. Múčnik dáme do chladničky stuhnúť.

  4. Práškový cukor vymiešame s 2 lyžicami horúcej vody na hladkú a hustú polevu. Vmiešame do nej karamelové kondenzované mlieko a polevu rozotrieme na povrch stuhnutého múčnika. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a potom nakrájame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.