Karamelové veterníky na plechu
Možno považujete prípravu karamelu za malú kuchynskú alchýmiu, pri ktorej hrozí popálenina. Pri tomto recept sa obávať nemusíte, karamelové veterníky na plech síce majú chuť karamelu, ale pochádza z karamelového kondenzovaného mlieka. Doprajte si túto sladkú dobrotu, jednoznačne s ňou zožnete úspech u všetkých milovníkov sladkého.
Na cesto
230 gmaslo
1 štipkasoľ
400 ghladká múka
8 ksvajcia
Na karamelový krém
750 mlmlieko
50 gkrupicový cukor
2 balenievanilkový pudingový prášok
100 gkaramelové kondenzované mlieko
250 gmaslo
Na šľahačkovú náplň
500 mlsmotana na šľahanie
1 baleniestužovač šľahačky
1 balenievanilkový cukor
Na polevu
100 gpráškový cukor
100 gkaramelové kondenzované mlieko
Postup
Privedieme k varu 750 ml vody s maslom a štipkou soli. Potom vsypeme hladkú múku a za stáleho miešania prevaríme, pokým sa cesto neprestane lepiť na steny hrnca a varešku a nevytvorí guľu. Odstavíme a necháme ho vychladnúť. Potom do cesta vmiešame vajcia. Cesto rozdelíme na dva diely a rozotrieme na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 40 minút. Po upečení necháme korpusy vychladnúť na papieroch a následne ich opatrne odstránime.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém. Necháme ho za stáleho miešania vychladnúť, Potom zašľaháme karamelové kondenzované mlieko a nakrájané maslo. Všetko spoločne vyšľaháme na hladký krém a rozotrieme ho na jeden vychladnutý korpus.
Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku spoločne so stužovačom a vanilkovým cukrom. Potom rozotrieme na karamelový krém a na povrch položíme druhý korpus. Múčnik dáme do chladničky stuhnúť.
Práškový cukor vymiešame s 2 lyžicami horúcej vody na hladkú a hustú polevu. Vmiešame do nej karamelové kondenzované mlieko a polevu rozotrieme na povrch stuhnutého múčnika. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a potom nakrájame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre