Karbonátky z mletého mäsa s baklažánom
Fašírky a karbonátky z mletého mäsa patria k obľúbeným jedlám v tradičných slovenských kuchyniach. Radi by ste ich pripravili trochu inak? Vyskúšajte to podľa nášho receptu.
Ingrediencie
200 gbaklažán
1 kscitrónová šťava
600 gmleté teľacie plece
60 gparmezán
30 gricotta
2 hrsťstrúhanka
soľ
mleté čierne korenie
100 ghladká múka
1 ksvajce
60 gmaslo
1 ksčervená cibuľa
4 ksparadajka
5 PLvínny ocot
5 PLkrupicový cukor
nasekaná petržlenová vňať
jarná cibuľka na ozdobenie
Postup
Baklažány na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Asi 20 minút pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C. Po upečení ich rozpolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.
V mise zmiešame mleté mäso s parmezánom, ricottou, strúhankou, trochou soli, korením, múkou, vajcom a dužinou z baklažánu. Z tejto hmoty vytvarujeme 8 karbonátok. Pozvoľne ich opekáme v panvici na rozohriatom masle, približne 10 minút z každej strany.
Ošúpeme cibuľu a najemno ju nakrájame. Paradajky nakrájame na kocky a všetko dáme do misky. V druhej miske si pripravíme zálievku. Zmiešame štipku soli, korenie, vínny ocot, cukor s 10 lyžicami vody. Miešame, až kým sa nerozpustí cukor. Hotovou zálievkou prelejeme paradajky s cibuľou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hotové karbonátky môžeme podávať napríklad s popučenými zemiakmi, paradajkovým šalátom. Pri servírovaní posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre