Karbonátky z mletého mäsa s baklažánom

Karbonátky z mletého mäsa s baklažánom

Fašírky a karbonátky z mletého mäsa patria k obľúbeným jedlám v tradičných slovenských kuchyniach. Radi by ste ich pripravili trochu inak? Vyskúšajte to podľa nášho receptu.

Ingrediencie

  • 200 gbaklažán

  • 1 kscitrónová šťava

  • 600 gmleté teľacie plece

  • 60 gparmezán

  • 30 gricotta

  • 2 hrsťstrúhanka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 ghladká múka

  • 1 ksvajce

  • 60 gmaslo

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 ksparadajka

  • 5 PLvínny ocot

  • 5 PLkrupicový cukor

  • nasekaná petržlenová vňať

  • jarná cibuľka na ozdobenie

Postup

  1. Baklažány na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Asi 20 minút pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C. Po upečení ich rozpolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.

  2. V mise zmiešame mleté mäso s parmezánom, ricottou, strúhankou, trochou soli, korením, múkou, vajcom a dužinou z baklažánu. Z tejto hmoty vytvarujeme 8 karbonátok. Pozvoľne ich opekáme v panvici na rozohriatom masle, približne 10 minút z každej strany.

  3. Ošúpeme cibuľu a najemno ju nakrájame. Paradajky nakrájame na kocky a všetko dáme do misky. V druhej miske si pripravíme zálievku. Zmiešame štipku soli, korenie, vínny ocot, cukor s 10 lyžicami vody. Miešame, až kým sa nerozpustí cukor. Hotovou zálievkou prelejeme paradajky s cibuľou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

  4. Hotové karbonátky môžeme podávať napríklad s popučenými zemiakmi, paradajkovým šalátom. Pri servírovaní posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.