Kôprová omáčka s vajíčkom
Niekto ju miluje, iný nenávidí. Ak patríte do tej prvej skupiny, máme pre vás jednoduchý originálny recept, s ktorým vám kôprová omáčka vždy bude chutiť ako od babičky. A je len na vás, či ju budete jesť samotnú s vajíčkom alebo radšej s knedľou, chlebom, zemiakmi, či cestovinami. Prelejte si ňou zapekanú zeleninu alebo rybu, uvidíte ako vám to zachutí.
Na omáčku
1 kscibuľa
50 gmaslo
50 ghladká múka
500 mlmlieko
500 mlsilný vývar
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý kôpor
150 mlsmotana na varenie
ocot
Na dokončenie
4 ksvajcia uvarené natvrdo
400 gvarené zemiaky
Postup
Cibuľu nakrájame najemno, orestujeme na masle, primiešame múku, zalejeme mliekom a vývarom. Metličkou premiešame, privedieme k varu, ochutíme soľou, korením a povaríme.
Do omáčky pridáme nasekaný kôpor, smotanu a ocot podľa chuti. Podávame s varenými vajíčkami, zemiakmi a odzobíme kôprom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre