Kôprové kuracie prsia so špargľou

Kôprové kuracie prsia so špargľou

Špargľa je svieža jarná zelenina, ktorá obsahuje minimum kalórií. Kuracie prsia sú zasa chudé mäso s minimom tuku, a tak si túto super dvojicu môžete vychutnať spolu aj v tomto jednoduchom recepte. Kôprové kuracie prsia so špargľou sú rýchlo hotové a vynikajúco chutia aj vďaka opečeným citrónom. Vyskúšajte, zamiluje si ich každý.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie prsné rezne

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 kschemicky neošetrený bio citrón

  • 100 mlbiele víno

  • 1 PLmaslo

  • čerstvý kôpor (pár vetvičiek)

  • 200 gzelená špargľa

Postup

  1. Mäso očistíme, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na nahriatej panvici. Pridáme plátky citrónov, tiež ich opečieme, podlejeme vínom a necháme zredukovať.

  2. Pridáme maslo, ktoré necháme rozpustiť a nakoniec primiešame nasekaný kôpor a krátko povaríme.

  3. Špargľu olúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäso prelejeme na tanieri omáčkou s kôprom a podávame so špargľou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.