Kôprové kuracie prsia so špargľou
Špargľa je svieža jarná zelenina, ktorá obsahuje minimum kalórií. Kuracie prsia sú zasa chudé mäso s minimom tuku, a tak si túto super dvojicu môžete vychutnať spolu aj v tomto jednoduchom recepte. Kôprové kuracie prsia so špargľou sú rýchlo hotové a vynikajúco chutia aj vďaka opečeným citrónom. Vyskúšajte, zamiluje si ich každý.
Ingrediencie
4 kskuracie prsné rezne
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1/2 kschemicky neošetrený bio citrón
100 mlbiele víno
1 PLmaslo
čerstvý kôpor (pár vetvičiek)
200 gzelená špargľa
Postup
Mäso očistíme, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na nahriatej panvici. Pridáme plátky citrónov, tiež ich opečieme, podlejeme vínom a necháme zredukovať.
Pridáme maslo, ktoré necháme rozpustiť a nakoniec primiešame nasekaný kôpor a krátko povaríme.
Špargľu olúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäso prelejeme na tanieri omáčkou s kôprom a podávame so špargľou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre