Králičia roláda s červenou repou

Králičia roláda s červenou repou

Tento recept si zamilujete. Králičia roláda s červenou repou nielen dobre vyzerá, ale aj chutí. Ľahké králičie mäso je skombinované so zeleninou a na trochu výraznejšej chuti mu pridávajú plátky anglickej slaninky. S týmto kúskom rolády potešíte aj toho, kto nie je veľmi na sladké rolády, ale mäsovú rád uprednostní.

Ingrediencie

  • 200 gsurová červená repa

  • 5 kssterilizované uhorky v sladkokyslom náleve

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksvykostené králičie chrbty (cca 600 g)

  • 3 PLsterilizovaný chren

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 ganglická slanina

  • 2 PLolej

  • 20 gmaslo

  • 250 mlzeleninový vývar

Postup

  1. Olúpanú repu nastrúhame nahrubo. Uhorky nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Králičie chrbty naklepeme cez potravinovú fóliu a zľahka ich po oboch stranách osolíme a okoreníme.

  2. Na pracovnú dosku rozložíme potravinovú fóliu. Na ňu rozložíme plátky anglickej slaniny a na ne položíme králičie chrbty potreté chrenom. Ďalej navrstvíme repu, uhorky a znovu plátky anglickej slaniny. Následne zrolujeme do rolády.

  3. Roládu dôkladne utiahneme niťou a na rozohriatom oleji ju sprudka opečieme zo všetkých strán. V tlakovom hrnci na rozohriatom masle orestujeme dosklovita cibuľu, potom na ňu položíme roládu, zasypeme zvyškom červenej repy, časť si odložíme stranou, a pridáme uhorky a vývar.

  4. Tlakový hrniec uzavrieme a od doby varu, kedy zdroj tepla stiahneme na minimum, dusíme 30 minút. Po uvarení roládu vyberieme z hrnca, odstránime nite, naporcujeme a uchovávame v teple. Do šťavy dáme 2 lyžice odloženej repy, plátok masla a necháme 3 minúty prevariť. Roládu podávame napríklad s ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.