Králičia roláda s červenou repou
Tento recept si zamilujete. Králičia roláda s červenou repou nielen dobre vyzerá, ale aj chutí. Ľahké králičie mäso je skombinované so zeleninou a na trochu výraznejšej chuti mu pridávajú plátky anglickej slaninky. S týmto kúskom rolády potešíte aj toho, kto nie je veľmi na sladké rolády, ale mäsovú rád uprednostní.
Ingrediencie
200 gsurová červená repa
5 kssterilizované uhorky v sladkokyslom náleve
1 kscibuľa
2 ksvykostené králičie chrbty (cca 600 g)
3 PLsterilizovaný chren
soľ
mleté čierne korenie
200 ganglická slanina
2 PLolej
20 gmaslo
250 mlzeleninový vývar
Postup
Olúpanú repu nastrúhame nahrubo. Uhorky nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Králičie chrbty naklepeme cez potravinovú fóliu a zľahka ich po oboch stranách osolíme a okoreníme.
Na pracovnú dosku rozložíme potravinovú fóliu. Na ňu rozložíme plátky anglickej slaniny a na ne položíme králičie chrbty potreté chrenom. Ďalej navrstvíme repu, uhorky a znovu plátky anglickej slaniny. Následne zrolujeme do rolády.
Roládu dôkladne utiahneme niťou a na rozohriatom oleji ju sprudka opečieme zo všetkých strán. V tlakovom hrnci na rozohriatom masle orestujeme dosklovita cibuľu, potom na ňu položíme roládu, zasypeme zvyškom červenej repy, časť si odložíme stranou, a pridáme uhorky a vývar.
Tlakový hrniec uzavrieme a od doby varu, kedy zdroj tepla stiahneme na minimum, dusíme 30 minút. Po uvarení roládu vyberieme z hrnca, odstránime nite, naporcujeme a uchovávame v teple. Do šťavy dáme 2 lyžice odloženej repy, plátok masla a necháme 3 minúty prevariť. Roládu podávame napríklad s ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre