Krehké syrové rožky
Kto by im odolal? Krehké syrové rožky lákajú krásnou vôňou a chutnou náplňou. Sú tak jemné, že sa rozplývajú na jazyku. Skvele sa hodia na oslavu alebo k poháru vína.
Na cesto
450 ghladká múka
1 balíčekkypriaci prášok do pečiva
90 gpráškový cukor
250 gmäkký tvaroh
70 mlrastlinný olej
1 ksvajce
Na náplň
250 gsyr s modrou plesňou
200 gsyr žervé
1 štipkasoľ
Na dokončenie
1 ksvajce
mak na posypanie
sezamové semienka na posypanie
hrubozrnná soľ na posypanie
Postup
Múku preosejeme s kypriacim práškom. Pridáme cukor, tvaroh, olej a vajce. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme odležať pri izbovej teplote asi 60 minút. Syr najemno nastrúhame a zmiešame ho so žervé a so soľou.
Odležané cesto prepracujeme a rozdelíme ho na 4 diely. Z každého vypracujeme bochník, ktorý rozvaľkáme na kruh s priemerom 30 centimetrov. Pokrájame ho na 6 rovnako veľkých trojuholníkov.
Na okraji každého dielu dáme asi 2 ČL náplne a stočíme ich do tvaru rožteka. Hotové rožteky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a mierne ich stočíme. Necháme ešte 15 minút odpočívať na plechu.
Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a niektoré z nich posypeme makom, sezamom a soľou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na kovovej mriežke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre