Krehké syrové rožky

Krehké syrové rožky

Kto by im odolal? Krehké syrové rožky lákajú krásnou vôňou a chutnou náplňou. Sú tak jemné, že sa rozplývajú na jazyku. Skvele sa hodia na oslavu alebo k poháru vína.

Na cesto

  • 450 ghladká múka

  • 1 balíčekkypriaci prášok do pečiva

  • 90 gpráškový cukor

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 70 mlrastlinný olej

  • 1 ksvajce

Na náplň

  • 250 gsyr s modrou plesňou

  • 200 gsyr žervé

  • 1 štipkasoľ

Na dokončenie

  • 1 ksvajce

  • mak na posypanie

  • sezamové semienka na posypanie

  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup

  1. Múku preosejeme s kypriacim práškom. Pridáme cukor, tvaroh, olej a vajce. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme odležať pri izbovej teplote asi 60 minút. Syr najemno nastrúhame a zmiešame ho so žervé a so soľou.

  2. Odležané cesto prepracujeme a rozdelíme ho na 4 diely. Z každého vypracujeme bochník, ktorý rozvaľkáme na kruh s priemerom 30 centimetrov. Pokrájame ho na 6 rovnako veľkých trojuholníkov.

  3. Na okraji každého dielu dáme asi 2 ČL náplne a stočíme ich do tvaru rožteka. Hotové rožteky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a mierne ich stočíme. Necháme ešte 15 minút odpočívať na plechu.

  4. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a niektoré z nich posypeme makom, sezamom a soľou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na kovovej mriežke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.