Krémová batatová polievka s kokosovým mliekom
Krémová batatová polievka s kokosovým mliekom sa stane stálicou vášho jedálnička. Zaujímavá chuť prepája množstvo ingrediencií, niektorých aj exotického pôvodu, a všetky spoločne vytvoria kombináciu, ktorá zahreje a zasýti.
Ingrediencie
400 gbataty
1 kscibuľa
2 ksmrkva
2 PLolivový olej
1/2 PLcukor
1 ČLkari korenie
1 lzeleninový vývar
soľ
1 kslimetka
400 mlkokosové mlieko
40 gmaslo
pečivo na krutóny
1/2 kscuketa
10 kscherry paradajky
2 ksjarná cibuľka
klíčky hrášku na dokončenie
Postup
Bataty, cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Všetko na olivovom oleji orestujeme do zlatista. Tretinu orestovanej zmesi odložíme na bok na dokončenie. Ku zvyšnej zelenine prisypeme lyžicu cukru, ktorý necháme skaramelizovať. Potom pridáme kari, ktoré necháme chvíľu rozvoňať a zalejeme vývarom. Polievku varíme ďalších 10 minút, pokým nie sú bataty a zelenina takmer rozvarené.
Všetko rozmixujeme do hladka, osolíme a dochutíme šťavou z limetky. Prilejeme kokosové mlieko, ešte chvíľu povaríme a podľa chuti osolíme. Tesne pred podávaním na masle osmažíme na kocky nakrájané pečivo a na kúsky pokrájanú cuketu, prepolené paradajky a na jemno nakrájanú cibuľku. Vmiešame do osmaženej zeleniny zo základu a podávame v polievke ozdobené hráškovými klíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre