Krémová batatová polievka s kokosovým mliekom

Krémová batatová polievka s kokosovým mliekom

Krémová batatová polievka s kokosovým mliekom sa stane stálicou vášho jedálnička. Zaujímavá chuť prepája množstvo ingrediencií, niektorých aj exotického pôvodu, a všetky spoločne vytvoria kombináciu, ktorá zahreje a zasýti.

Ingrediencie

  • 400 gbataty

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksmrkva

  • 2 PLolivový olej

  • 1/2 PLcukor

  • 1 ČLkari korenie

  • 1 lzeleninový vývar

  • soľ

  • 1 kslimetka

  • 400 mlkokosové mlieko

  • 40 gmaslo

  • pečivo na krutóny

  • 1/2 kscuketa

  • 10 kscherry paradajky

  • 2 ksjarná cibuľka

  • klíčky hrášku na dokončenie

Postup

  1. Bataty, cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Všetko na olivovom oleji orestujeme do zlatista. Tretinu orestovanej zmesi odložíme na bok na dokončenie. Ku zvyšnej zelenine prisypeme lyžicu cukru, ktorý necháme skaramelizovať. Potom pridáme kari, ktoré necháme chvíľu rozvoňať a zalejeme vývarom. Polievku varíme ďalších 10 minút, pokým nie sú bataty a zelenina takmer rozvarené.

  2. Všetko rozmixujeme do hladka, osolíme a dochutíme šťavou z limetky. Prilejeme kokosové mlieko, ešte chvíľu povaríme a podľa chuti osolíme. Tesne pred podávaním na masle osmažíme na kocky nakrájané pečivo a na kúsky pokrájanú cuketu, prepolené paradajky a na jemno nakrájanú cibuľku. Vmiešame do osmaženej zeleniny zo základu a podávame v polievke ozdobené hráškovými klíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.