Krémová cesnaková polievka

Krémová cesnaková polievka

Chcete sa potešiť chutnou a skvelou polievkou? Krémová cesnaková polievka je tým najlepším tipom, ktorý poteší celú rodinu. Má skutočne hustú a krémovú konzistenciu, ku ktorej stačia krutóny alebo kúsok čerstvého pečiva a budete tak sýti, že na iné jedlo ani nepomyslíte.

Ingrediencie

  • 4 kscibuľa

  • 100 gmaslo

  • 2 kscesnak (hlávky)

  • 1000 mlvývar

  • 1 kssvetlá bageta

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

  • 3 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať

  • 2 ksbobkový list

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 mlsmotana

Na krutóny

  • 1 kssvetlá bageta

  • 2 PLolivový olej

  • čerstvá pažítka na posypanie

Postup

  1. Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame na mesiačiky, orestujeme v hrnci na polovici masla, osolíme a restujeme za stáleho miešania 5 minút. Potom pridáme cesnak, premiešame a zalejeme vývarom. Bagetu nakrájame na kocky, bylinky a bobkový list zviažeme špagátom k sebe a všetko pridáme do polievky.

  2. Na miernom plameni varíme 40 minút, potom bylinky vyberieme a všetko rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a korením. Nakoniec zjemníme smotanou a vmiešame zvyšné maslo. Bagetu nakrájanú na krutóny opečieme na panvici na olivovom oleji, kým nezíska zlatistú farbu. Hotovú polievku podávame s krutónmi a pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.