Krémová cícerová polievka s pórom

Krémová cícerová polievka s pórom

Každá polievka je niečím výnimočná. Krémová cícerová polievka s pórom napríklad nemá pravdepodobne takú farbu, akú by ste čakali. Za všetko môže mletá paprika, ktorá jej pridá nielen farbu, ale aj iný chuťový rozmer.

Ingrediencie

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 300 gcícer v náleve

  • 800 mlvývar

  • 2 kszemiaky

  • 1/2 PLpór

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLcitrónová šťava

  • bageta k servírovaniu

Postup

  1. V hrnci orestujeme na olivovom oleji najemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom vsypeme papriku, pridáme cícer aj s nálevom a prilejeme vývar.

  2. Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme ich do polievky. Osolíme, privedieme k varu a po asi 10 minútach pridáme aj nakrájaný pór. Varíme do zmäknutia zemiakov.

  3. Potom časť polievky rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s čerstvou bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.