Krémová cícerová polievka s pórom
Každá polievka je niečím výnimočná. Krémová cícerová polievka s pórom napríklad nemá pravdepodobne takú farbu, akú by ste čakali. Za všetko môže mletá paprika, ktorá jej pridá nielen farbu, ale aj iný chuťový rozmer.
Ingrediencie
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
1 ČLmletá červená sladká paprika
300 gcícer v náleve
800 mlvývar
2 kszemiaky
1/2 PLpór
soľ
mleté čierne korenie
1 PLcitrónová šťava
bageta k servírovaniu
Postup
V hrnci orestujeme na olivovom oleji najemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom vsypeme papriku, pridáme cícer aj s nálevom a prilejeme vývar.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme ich do polievky. Osolíme, privedieme k varu a po asi 10 minútach pridáme aj nakrájaný pór. Varíme do zmäknutia zemiakov.
Potom časť polievky rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s čerstvou bagetou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre