Krémová kuracia polievka
Krémová kuracia polievka je presne ten typ jedla, ktorý vám navodí pocit domova a pohody. Nezvyčajná a výdatná polievka je plná koreňovej zeleniny, ktorá jej dodáva krásnu farbu a chuť, ale aj kuracieho mäsa. Časť z neho je rozmixovaná a tá druhá potrhaná na kúsky. A spoločne vytvárajú perfektný celok. Musíte ju ochutnať.
Ingrediencie
1/2 kscelé kura
soľ
mleté čierne korenie
200 gmrkva + na dozdobenie
200 gpetržlen + na dozdobenie
1 kscibuľa
60 gmaslo
4 ksbobkový list
1/2 ČLmletý sušený muškátový kvet
6 guľôčoknové korenie
30 gčerstvý ligurček
1/2 lvoda
200 gbuľva zeler
olivový olej na dozdobenie
Postup
Kura prepolíme, osolíme a okoreníme. Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na väčšie kusy a cibuľu nakrájame na plátky. V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme koreňovú zeleninu a cibuľu do zlatista. Pridáme kura, opečieme ho a zalejeme vodou.
Do hrnca vložíme bobkový list, nové korenie a ligurček. Varíme približne 40 minút. Potom kura vyberieme, oberieme z neho mäso a časť si odložíme na bok. Zvyšné kura vložíme späť a rozmixujeme do hladka. Do polievky vrátime kúsky potrhaného kuraťa, osolíme a pridáme muškátový kvet.
Škrabkou si nakrájame plátky z jednej mrkvy a petržlenu. Zeleninu pridáme do polievky na poslednú minútu varu a potom servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou, pokvapkané olivovým olejom, prípadne doplnené pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre