Krémová kuracia polievka

Krémová kuracia polievka

Krémová kuracia polievka je presne ten typ jedla, ktorý vám navodí pocit domova a pohody. Nezvyčajná a výdatná polievka je plná koreňovej zeleniny, ktorá jej dodáva krásnu farbu a chuť, ale aj kuracieho mäsa. Časť z neho je rozmixovaná a tá druhá potrhaná na kúsky. A spoločne vytvárajú perfektný celok. Musíte ju ochutnať.

Ingrediencie

  • 1/2 kscelé kura

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 gmrkva + na dozdobenie

  • 200 gpetržlen + na dozdobenie

  • 1 kscibuľa

  • 60 gmaslo

  • 4 ksbobkový list

  • 1/2 ČLmletý sušený muškátový kvet

  • 6 guľôčoknové korenie

  • 30 gčerstvý ligurček

  • 1/2 lvoda

  • 200 gbuľva zeler

  • olivový olej na dozdobenie

Postup

  1. Kura prepolíme, osolíme a okoreníme. Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na väčšie kusy a cibuľu nakrájame na plátky. V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme koreňovú zeleninu a cibuľu do zlatista. Pridáme kura, opečieme ho a zalejeme vodou.

  2. Do hrnca vložíme bobkový list, nové korenie a ligurček. Varíme približne 40 minút. Potom kura vyberieme, oberieme z neho mäso a časť si odložíme na bok. Zvyšné kura vložíme späť a rozmixujeme do hladka. Do polievky vrátime kúsky potrhaného kuraťa, osolíme a pridáme muškátový kvet.

  3. Škrabkou si nakrájame plátky z jednej mrkvy a petržlenu. Zeleninu pridáme do polievky na poslednú minútu varu a potom servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou, pokvapkané olivovým olejom, prípadne doplnené pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.