Krémová polievka cibulačka
Tento recept je ako stvorený na jesenné obdobie. Krémová cibulačka je hustá a sýta polievka, ktorá je balzamom pre hladné brušká. Spája výraznú chuť aj arómu a oceníte ju aj ako sýtu večeru.
Ingrediencie
400 gbiela cibuľa
100 gčervená cibuľa
80 gmaslo
soľ
mleté čierne korenie
150 mlbiele víno
800 mlzeleninový vývar
5 vetvičiekčerstvý tymián + na ozdobenie
1 hlávkacesnaku
320 gfrancúzska bageta
olivový olej
Postup
Všetku cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Vo väčšom hrnci nahrejeme maslo, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a restujeme na miernom ohni 20 minút. Zalejeme vínom a varíme asi 15 minút. Potom ešte cibuľu restujeme ďalších 5 minút do zlatista a časť si ponecháme na ozdobenie. Zvyšnú cibuľu zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a primiešame tymián.
Z cesnaku odkrojíme vrchnú časť, pokvapkáme olejom, zabalíme do alobalu a pečieme pri 180 °C asi 15 minút, potom ho necháme vychladnúť a strúčiky vytlačíme von. Pridáme ich do polievky a rozmixujeme ponorným mixérom na krém.
Bagetu nakrájame na kocky, pokvapkáme olejom a pečieme 3 minúty v rúre pri 200 °C do zlatista. Hotovú polievku podávame s krutónmi a ozdobíme ju tymiánom a cibuľou. Môžeme ju zjemniť aj smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre