Krémová polievka cibulačka

Krémová polievka cibulačka

Tento recept je ako stvorený na jesenné obdobie. Krémová cibulačka je hustá a sýta polievka, ktorá je balzamom pre hladné brušká. Spája výraznú chuť aj arómu a oceníte ju aj ako sýtu večeru.

Ingrediencie

  • 400 gbiela cibuľa

  • 100 gčervená cibuľa

  • 80 gmaslo

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 150 mlbiele víno

  • 800 mlzeleninový vývar

  • 5 vetvičiekčerstvý tymián + na ozdobenie

  • 1 hlávkacesnaku

  • 320 gfrancúzska bageta

  • olivový olej

Postup

  1. Všetku cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Vo väčšom hrnci nahrejeme maslo, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a restujeme na miernom ohni 20 minút. Zalejeme vínom a varíme asi 15 minút. Potom ešte cibuľu restujeme ďalších 5 minút do zlatista a časť si ponecháme na ozdobenie. Zvyšnú cibuľu zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a primiešame tymián.

  2. Z cesnaku odkrojíme vrchnú časť, pokvapkáme olejom, zabalíme do alobalu a pečieme pri 180 °C asi 15 minút, potom ho necháme vychladnúť a strúčiky vytlačíme von. Pridáme ich do polievky a rozmixujeme ponorným mixérom na krém.

  3. Bagetu nakrájame na kocky, pokvapkáme olejom a pečieme 3 minúty v rúre pri 200 °C do zlatista. Hotovú polievku podávame s krutónmi a ozdobíme ju tymiánom a cibuľou. Môžeme ju zjemniť aj smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.