Krémová polievka s medvedím cesnakom a syrovými krutónmi
Jednoduchá, rýchla a sýta krémová polievka s medvedím cesnakom a syrovými krutónmi patrí do jarného jedálnička. Oceníte všetky jej už spomenuté vlastnosti a naviac vás očarí dokonalým chuťovým zážitkom, ku ktorému jej pomôžu pečené paradajky a syrové krutóny.
Ingrediencie
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
2 PLmaslo
1 PLhladká múka
500 mlzeleninový vývar
250 mlsmotana
soľ
mleté čierne korenie
2 hrsťmedvedí cesnak
1 ksbageta
100 gsyr
100 gcherry paradajky
Postup
Cibuľu a strúčik cesnaku očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Zaprášime múkou, krátko orestujeme a zalejeme vývarom a smotanou. Ochutíme soľou a korením a privedieme k varu.
Potom vmiešame medvedí cesnak a varíme 15 minút. Bagetu medzitým nakrájame na plátky a posypeme syrom. Paradajky prekrojíme na polovice a všetko spoločne dáme na plech vystlaný papierom na pečenie do rúry. Pečieme pri 200 °C asi 5 až 8 minút.
Polievku rozdelíme do misiek a doplníme syrovými krutónmi s paradajkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre