Krémová polievka s medvedím cesnakom a syrovými krutónmi

Krémová polievka s medvedím cesnakom a syrovými krutónmi

Jednoduchá, rýchla a sýta krémová polievka s medvedím cesnakom a syrovými krutónmi patrí do jarného jedálnička. Oceníte všetky jej už spomenuté vlastnosti a naviac vás očarí dokonalým chuťovým zážitkom, ku ktorému jej pomôžu pečené paradajky a syrové krutóny.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 PLmaslo

  • 1 PLhladká múka

  • 500 mlzeleninový vývar

  • 250 mlsmotana

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 hrsťmedvedí cesnak

  • 1 ksbageta

  • 100 gsyr

  • 100 gcherry paradajky

Postup

  1. Cibuľu a strúčik cesnaku očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Zaprášime múkou, krátko orestujeme a zalejeme vývarom a smotanou. Ochutíme soľou a korením a privedieme k varu.

  2. Potom vmiešame medvedí cesnak a varíme 15 minút. Bagetu medzitým nakrájame na plátky a posypeme syrom. Paradajky prekrojíme na polovice a všetko spoločne dáme na plech vystlaný papierom na pečenie do rúry. Pečieme pri 200 °C asi 5 až 8 minút.

  3. Polievku rozdelíme do misiek a doplníme syrovými krutónmi s paradajkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.