Krémová polievka z pečených paprík

Krémová polievka z pečených paprík

Krémová polievka z pečených paprík priláka do kuchyne všetkých členov rodiny. Jej príprava je výrazne voňavá a tí, ktorí majú chuť objavovať nové recepty si určite prídu na svoje. Je to sýta polievka, ktorú musíte vyskúšať už pri najbližšej príležitosti.

Ingrediencie

  • 12 ksčervená paprika

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ksveľká červená cibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 100 gcherry paradajky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • cukor

  • čerstvá bazalka (zopár vetvičiek)

  • 6 plátkovcitrón na ozdobenie

  • olivový olej na ozdobenie

Postup

  1. Papriky umyjeme, osušíme, uložíme ich do pekáča na papier na pečenie a potrieme olejom. Pečieme v predhriatej rúre na programe gril pri 250 °C, šupka musí byť po upečení čierna. Potom ich položíme do hrnca, prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť. Následne papriky olúpeme, zbavíme semienok a nakrájame ich na kocky.

  2. V hrnci na rozohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu s polovicou cesnaku, zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme 5 minút.

  3. Pridáme papriky, prelisované 2 strúčiky cesnaku a polievku rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom do hladka. Pridáme aj lyžicu citrónovej šťavy, prepolené paradajky a dochutíme soľou, korením, cukrom a krátko povaríme.

  4. Hotovú polievku podávame ozdobenú bazalkou a plátkom citróna. Okoreníme a pokvapkáme olejom. Môžeme doplniť napríklad kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.