Krémové rizoto s celými krevetami
Rýchly obed alebo večera? Krémové rizoto s celými krevetami budete mať hotové takmer za pol hodinku, šafran a granátové jablko zvýraznia jeho zaujímavé spojenie chutí.
Ingrediencie
40 gmaslo
1 ksšalotka
15 ksolúpané krevety strednej veľkosti
1 a 1/2 dlsuché biele víno
180 gryža typu Arborio alebo Carnaroli
800 mlvývar rybací alebo zeleninový
1 štipkašafrán
2 gmascarpone
soľ
1/2 ksgranátové jablko
klíčky na ozdobenie
Postup
V kastróle rozpustíme maslo a orestujeme najemno nakrájanú šalotku. Nakrájame niekoľko kreviet, ostatné necháme vcelku. Nakrájané i celé krevety pridáme k šalotke a spolu restujeme. Celé krevety po 3 minútach odložíme.
Prilejeme trochu bieleho vína a zasypeme ryžou. Postupne prilievame teplý vývar, až kým nebude ryža uvarená. Pridáme šafrán.
Rizoto odstavíme zo sporáka, vmiešame zvyšok masla a pridáme mascarpone. Dochutíme soľou. Hotové rizoto ozdobíme na tanieri celými krevetami, zrniečkami granátového jablka a klíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre