Krémové rizoto s celými krevetami

Krémové rizoto s celými krevetami

Rýchly obed alebo večera? Krémové rizoto s celými krevetami budete mať hotové takmer za pol hodinku, šafran a granátové jablko zvýraznia jeho zaujímavé spojenie chutí.

Ingrediencie

  • 40 gmaslo

  • 1 ksšalotka

  • 15 ksolúpané krevety strednej veľkosti

  • 1 a 1/2 dlsuché biele víno

  • 180 gryža typu Arborio alebo Carnaroli

  • 800 mlvývar rybací alebo zeleninový

  • 1 štipkašafrán

  • 2 gmascarpone

  • soľ

  • 1/2 ksgranátové jablko

  • klíčky na ozdobenie

Postup

  1. V kastróle rozpustíme maslo a orestujeme najemno nakrájanú šalotku. Nakrájame niekoľko kreviet, ostatné necháme vcelku. Nakrájané i celé krevety pridáme k šalotke a spolu restujeme. Celé krevety po 3 minútach odložíme.

  2. Prilejeme trochu bieleho vína a zasypeme ryžou. Postupne prilievame teplý vývar, až kým nebude ryža uvarená. Pridáme šafrán. 

  3. Rizoto odstavíme zo sporáka, vmiešame zvyšok masla a pridáme mascarpone. Dochutíme soľou. Hotové rizoto ozdobíme na tanieri celými krevetami, zrniečkami granátového jablka a klíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.