Krémový demikát so slaninou
Krémový demikát má možno trochu iný recept, ako ten, čo poznáte od babičky, ale za vyskúšanie rozhodne stojí. Túto polievku budete pripravovať minimálne raz týždenne a najmä v chladnejšej časti roka sa jej nebudete vedieť nasýtiť.
Ingrediencie
1 PLbravčová masť
50 gslanina
1 ksväčšia cibuľa
5 ksväčšie zemiaky
1/2 ČLdrvená rasca
1 ČLmletá červená sladká paprika
200 gbryndza
100 ml33 % smotana na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
slanina (plátky k podávaniu)
čerstvá pažítka k podávaniu
Postup
V hrnci si necháme roztopiť masť, pridáme na kocky nakrájanú slaninu s cibuľou a spoločne orestujeme. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, mletú papriku, prilejeme 1 liter vody a všetko privedieme k varu. Na miernom ohni varíme asi 25 minút.
Bryndzu vymiešame spolu so smotanu a prilejeme k uvarenému zemiakovému základu. Takto povaríme približne minútu.
Potom hrniec odstavíme, vyberieme polovicu zemiakov a polievku dohladka rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti osolíme, okoreníme a do rozmixovanej časti vrátime naspäť zemiaky, ktoré sme si predtým odložili.
Pri podávaní každú porciu ozdobíme plátkami osmaženej slaniny a nasekanou pažítkou. Podávame napríklad aj s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre