Krémový demikát so slaninou

Krémový demikát so slaninou

Krémový demikát má možno trochu iný recept, ako ten, čo poznáte od babičky, ale za vyskúšanie rozhodne stojí. Túto polievku budete pripravovať minimálne raz týždenne a najmä v chladnejšej časti roka sa jej nebudete vedieť nasýtiť.

Ingrediencie

  • 1 PLbravčová masť

  • 50 gslanina

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 5 ksväčšie zemiaky

  • 1/2 ČLdrvená rasca

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 200 gbryndza

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • slanina (plátky k podávaniu)

  • čerstvá pažítka k podávaniu

Postup

  1. V hrnci si necháme roztopiť masť, pridáme na kocky nakrájanú slaninu s cibuľou a spoločne orestujeme. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, mletú papriku, prilejeme 1 liter vody a všetko privedieme k varu. Na miernom ohni varíme asi 25 minút.

  2. Bryndzu vymiešame spolu so smotanu a prilejeme k uvarenému zemiakovému základu. Takto povaríme približne minútu.

  3. Potom hrniec odstavíme, vyberieme polovicu zemiakov a polievku dohladka rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti osolíme, okoreníme a do rozmixovanej časti vrátime naspäť zemiaky, ktoré sme si predtým odložili.

  4. Pri podávaní každú porciu ozdobíme plátkami osmaženej slaniny a nasekanou pažítkou. Podávame napríklad aj s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.