Krevety na cesnakovom masle
Krevety na cesnakovom masle sú pripravené skutočne veľmi rýchlo. Do pätnástich minút môžete túto voňavú a chutnú pochúťku servírovať. S chrumkavými, opečenými bagetkami a cesnakovým maslom vám pripomenú letnú večeru pri mori, kedykoľvek si ich pripravíte.
Na krevety
600 gtygrie krevety
8 strúčikovcesnaku
100 gmaslo + na bagetky
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
1 ksveľká francúzska bageta
4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať
Postup
Krevety očistíme tak, aby nám ostal iba chvostík. Vylúpané krevety zhora narežeme a odstránime z nich črievko. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky.
Na väčšej panvici rozohrejeme maslo, pridáme cesnak a na miernom plameni restujeme asi 3 minúty, potom zvýšime teplotu a pridáme aj krevety. Osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 až 5 minút do sýto červenej farby.
Bagetu nakrájame na menšie kúsky, každý potrieme maslom a dáme ich na plech. Pečieme v rúre pod grilom približne 3 minúty.
Krevety podávame bohato posypané nasekanou petržlenovou vňaťou spolu s opečenou bagetou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre