Krevety na cesnakovom masle

Krevety na cesnakovom masle

Krevety na cesnakovom masle sú pripravené skutočne veľmi rýchlo. Do pätnástich minút môžete túto voňavú a chutnú pochúťku servírovať. S chrumkavými, opečenými bagetkami a cesnakovým maslom vám pripomenú letnú večeru pri mori, kedykoľvek si ich pripravíte.

Na krevety

  • 600 gtygrie krevety

  • 8 strúčikovcesnaku

  • 100 gmaslo + na bagetky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 1 ksveľká francúzska bageta

  • 4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Krevety očistíme tak, aby nám ostal iba chvostík. Vylúpané krevety zhora narežeme a odstránime z nich črievko. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky.

  2. Na väčšej panvici rozohrejeme maslo, pridáme cesnak a na miernom plameni restujeme asi 3 minúty, potom zvýšime teplotu a pridáme aj krevety. Osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 až 5 minút do sýto červenej farby.

  3. Bagetu nakrájame na menšie kúsky, každý potrieme maslom a dáme ich na plech. Pečieme v rúre pod grilom približne 3 minúty.

  4. Krevety podávame bohato posypané nasekanou petržlenovou vňaťou spolu s opečenou bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.