Kura ako hus
Ako môže chutiť pečené kura ako hus? Skúste a toto jedlo si zamilujete! Plnené kura s kyslou kapustou vám chuť husacieho mäsa pripomenie takmer tak, že nespoznáte rozdiel.
Ingrediencie
1 kschladené celé kura
1/4 kschlieb
2 ksjablko
soľ
celá rasca
1 ksväčšia cibuľa
1 ksmenšia cibuľa
200 gmasť
1/2 ksčervená kapusta
2 PLocot
krupicový cukor
čerstvý tymián prípadne sušený
Postup
Kura očistíme a umyjeme. Chlieb rozmočíme s trochou vody, pridáme najemno nakrájané jablko a zmesou vyplníme brušnú dutinu kuraťa. Celé kura osolíme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, okolo pokrájame druhé jablko a nakrájanú cibuľu. Pridáme masť, podlejeme vodou a pečieme pri 160 °C asi 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame výpekom.
Kapustu podusíme na nakrájanej cibuli, osolíme, pridáme ocot, cukor, tymián a dusíme do mäkka. Podávame napríklad so žemľovou knedľou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre