Kura ako hus

Kura ako hus

Ako môže chutiť pečené kura ako hus? Skúste a toto jedlo si zamilujete! Plnené kura s kyslou kapustou vám chuť husacieho mäsa pripomenie takmer tak, že nespoznáte rozdiel.

Ingrediencie

  • 1 kschladené celé kura

  • 1/4 kschlieb

  • 2 ksjablko

  • soľ

  • celá rasca

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 1 ksmenšia cibuľa

  • 200 gmasť

  • 1/2 ksčervená kapusta

  • 2 PLocot

  • krupicový cukor

  • čerstvý tymián prípadne sušený

Postup

  1. Kura očistíme a umyjeme. Chlieb rozmočíme s trochou vody, pridáme najemno nakrájané jablko a zmesou vyplníme brušnú dutinu kuraťa. Celé kura osolíme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, okolo pokrájame druhé jablko a nakrájanú cibuľu. Pridáme masť, podlejeme vodou a pečieme pri 160 °C asi 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame výpekom.

  2. Kapustu podusíme na nakrájanej cibuli, osolíme, pridáme ocot, cukor, tymián a dusíme do mäkka. Podávame napríklad so žemľovou knedľou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Husacie hody
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.