Kura na horčici s paštrnákom a baklažánom
Kura na horčici s pečeným paštrnákom a baklažánom, to je toľko zaujímavých chutí na jednom pekáči, že sa im nedá odolať. Veríme, že sme vás inšpirovali a toto spojenie si pripravíte aj doma. Stehienka môžete napríklad pred pečením aj pokvapkať trochou medu.
Ingrediencie
8 kskuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
2 PLdijonska horčica
mlolivový olej
3 ksmalý baklažán
350 gpaštrnák
200 gcherry paradajky
300 gdrvené paradajky v konzerve
2 strúčikycesnaku
1 hrsťčerstvá bazalka
Postup
Kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme dijonskou horčicou a pokvapkáme olivovým olejom. Rozložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 45 minút do mäkka.
Baklažány nakrájame na menšie kúsky a ľahko ich osolíme. Spolu s nakrájaným paštrnákom a cherry paradajkami ich pridáme do rúry, pokvapkáme olejom a dopekáme do zlatista.
Medzitým v kastróliku zvaríme drvené paradajky s plátkami cesnaku a osolíme podľa chuti. Nakoniec vmiešame nasekanú bazalku a odstavíme z variča. Servírujeme všetko spolu a ozdobíme napríklad bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre