Kura na horčici s paštrnákom a baklažánom

Kura na horčici s paštrnákom a baklažánom

Kura na horčici s pečeným paštrnákom a baklažánom, to je toľko zaujímavých chutí na jednom pekáči, že sa im nedá odolať. Veríme, že sme vás inšpirovali a toto spojenie si pripravíte aj doma. Stehienka môžete napríklad pred pečením aj pokvapkať trochou medu.

Ingrediencie

  • 8 kskuracie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLdijonska horčica

  • mlolivový olej

  • 3 ksmalý baklažán

  • 350 gpaštrnák

  • 200 gcherry paradajky

  • 300 gdrvené paradajky v konzerve

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

Postup

  1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme dijonskou horčicou a pokvapkáme olivovým olejom. Rozložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 45 minút do mäkka.

  2. Baklažány nakrájame na menšie kúsky a ľahko ich osolíme. Spolu s nakrájaným paštrnákom a cherry paradajkami ich pridáme do rúry, pokvapkáme olejom a dopekáme do zlatista.

  3. Medzitým v kastróliku zvaríme drvené paradajky s plátkami cesnaku a osolíme podľa chuti. Nakoniec vmiešame nasekanú bazalku a odstavíme z variča. Servírujeme všetko spolu a ozdobíme napríklad bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.