Kurací steak na špenátovom šaláte
Kuracie prsia sa dajú pripraviť v mnohých podobách, ale najviac im svedčí najjednoduchšia úprava. Aj preto je kurací steak na špenátovom základe veľmi rýchle a jednouché jedlo, ktoré pripravíte kedykoľvek, aj podvečer po návrate z práce. Ľahký šalát je ideálnou prílohou k sprudka orestovanému kuraciemu steaku, podporí šťavnatosť a dodá intenzívnejšie chute.
Ingrediencie
400 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
2 PLrastlinný olej
1 ksšalátová uhorka
50 gčerstvý špenát (listy)
1 ksčervená cibuľa
1 ksjarná cibuľka
1 kspomaranč
2 PLolivový olej
1 PLjablčný ocot
1 PLhorčica
Postup
Kuracie prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na panvici na rozohriatom oleji (z každej strany asi 3 až 4 minúty). Potom ich nakrájame na pásiky.
Uhorku a špenát umyjeme. Uhorku nakrájame na tenké plátky a spoločne so špenátom vložíme do misy. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku, dužinu z pomaranča a všetko premiešame s olejom, octom a horčicou.
Šalát podávame s kúskami kuracieho mäsa. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre