Kurací steak na špenátovom šaláte

Kurací steak na špenátovom šaláte

Kuracie prsia sa dajú pripraviť v mnohých podobách, ale najviac im svedčí najjednoduchšia úprava. Aj preto je kurací steak na špenátovom základe veľmi rýchle a jednouché jedlo, ktoré pripravíte kedykoľvek, aj podvečer po návrate z práce. Ľahký šalát je ideálnou prílohou k sprudka orestovanému kuraciemu steaku, podporí šťavnatosť a dodá intenzívnejšie chute.

Ingrediencie

  • 400 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 50 gčerstvý špenát (listy)

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 1 kspomaranč

  • 2 PLolivový olej

  • 1 PLjablčný ocot

  • 1 PLhorčica

Postup

  1. Kuracie prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na panvici na rozohriatom oleji (z každej strany asi 3 až 4 minúty). Potom ich nakrájame na pásiky.

  2. Uhorku a špenát umyjeme. Uhorku nakrájame na tenké plátky a spoločne so špenátom vložíme do misy. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku, dužinu z pomaranča a všetko premiešame s olejom, octom a horčicou.

  3. Šalát podávame s kúskami kuracieho mäsa. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Prílohy
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.