Kurací steak s bazalkovou omáčkou a zeleninou
Kurací steak s bazalkovou omáčkou a zeleninou je jedlo bohaté na suroviny, ale aj na chute. Ak hľadáte nový recept, ako pripraviť kuracie mäso, nechajte sa inšpirovať.
Na prípravu mäsa
4 kskuracie prsia s kožou
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
2 strúčikycesnaku
2 PLparadajkový pretlak
200 ml33 % smotana na šľahanie
1 hrsťčerstvá bazalka
Na prípravu zeleniny
1 hlávkamenšia kapusta
2 ksčervená repa
2 PLmaslo
olivový olej
citrónová šťava z polovice citróna
Postup
Mäso očistíme, osolíme a okoreníme. Potom ho orestujeme na panvici s nahriatym olejom kožou dole, restujeme asi 5 minút a otočíme. Pridáme najemno nasekaný cesnak. Po 5 minútach pridáme pretlak a ďalej restujeme. Podlejeme smotanou a na miernom ohni krátko povaríme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a primiešame natrhanú bazalku.
Kapustu nakrájame na 8 rovnako veľkých častí. Repu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Repu zmiešame s lyžicou oleja, osolíme a okoreníme. Kapustu pokvapkáme olejom a tiež osolíme a okoreníme.
Kapustu opečieme na rozohriatom oleji v panvici, asi 5 minút z každej strany, na záver pridáme lyžicu masla a podlejeme vodou.
Repu 4 minúty opekáme na panvici, podlejeme vodou, prikryjeme a vodu necháme odpariť. Postupne prilievame vodu, pokým repa nie je na skus. Pridáme zvyšné maslo a citrónovú šťavu, zmiešame s kapustou a podávame s mäsom a omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre