Kurací steak so špargľou a citrónovou omáčkou

Kurací steak so špargľou a citrónovou omáčkou

Veríme, že jarný kurací steak so špargľou a citrónovou omáčkou sa zaradí medzi vaše stálice. Čerstvá, jarná zelenina je plná vitamínov a vlákniny, ale absolútnym víťazom tohto jedla je citrónová omáčka. Tú musíte vyskúšať.

Ingrediencie

  • 600 gkuracie prsia

  • 8 vetvičiekčerstvý tymián

  • 1/2 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLolivový olej

  • 500 gzelená špargľa

  • 3 kscitrón

  • 400 gmrkva s vňaťou

  • 100 gmaslo

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1/2 PLhorčica

  • cukor podľa chuti

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na 4 rovnako veľké kusy. Polovicu byliniek nasekáme. Pripravené mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nasekanými bylinkami.

  2. Špargľu očistíme, pevné konce odkrojíme a uvaríme ju na skus v osolenej vode s trochou citrónovej šťavy. Precedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu uvaríme tiež na skus v osolenej vode a precedíme.

  3. Mäso pozvoľna opečieme v rozohriatej panvici s olivovým olejom a polovicou masla z oboch strán do zlatista. Preložíme na tanier, zakryjeme a necháme odležať. Vo vypečenej šťave ohrejeme špargľu spolu s mrkvou, osolíme, preložíme na tanier a udržujeme v teple.

  4. Do panvice po zelenine dáme smotanu, horčicu, cukor, citróny bez kôry nakrájané na malé kocky. Privedieme k varu, zredukujeme o tretinu, dochutíme soľou a pridáme zvyšok byliniek. Mäso so zeleninou rozdelíme na taniere a prelejeme citrónovou šťavou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.