Kurací steak so špargľou a citrónovou omáčkou
Veríme, že jarný kurací steak so špargľou a citrónovou omáčkou sa zaradí medzi vaše stálice. Čerstvá, jarná zelenina je plná vitamínov a vlákniny, ale absolútnym víťazom tohto jedla je citrónová omáčka. Tú musíte vyskúšať.
Ingrediencie
600 gkuracie prsia
8 vetvičiekčerstvý tymián
1/2 zväzokčerstvá petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
1 PLolivový olej
500 gzelená špargľa
3 kscitrón
400 gmrkva s vňaťou
100 gmaslo
150 ml33 % smotana na šľahanie
1/2 PLhorčica
cukor podľa chuti
Postup
Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na 4 rovnako veľké kusy. Polovicu byliniek nasekáme. Pripravené mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nasekanými bylinkami.
Špargľu očistíme, pevné konce odkrojíme a uvaríme ju na skus v osolenej vode s trochou citrónovej šťavy. Precedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu uvaríme tiež na skus v osolenej vode a precedíme.
Mäso pozvoľna opečieme v rozohriatej panvici s olivovým olejom a polovicou masla z oboch strán do zlatista. Preložíme na tanier, zakryjeme a necháme odležať. Vo vypečenej šťave ohrejeme špargľu spolu s mrkvou, osolíme, preložíme na tanier a udržujeme v teple.
Do panvice po zelenine dáme smotanu, horčicu, cukor, citróny bez kôry nakrájané na malé kocky. Privedieme k varu, zredukujeme o tretinu, dochutíme soľou a pridáme zvyšok byliniek. Mäso so zeleninou rozdelíme na taniere a prelejeme citrónovou šťavou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre