Kuracia roláda s bryndzou a sušenými paradajkami
Kuracia roláda s bryndzou a sušenými paradajkami chutí naozaj vynikajúco. Nebudeme klamať, na jej prípravu sa vám aspoň minimálne kuchárske zručnosti určite zídu. Ale keď zvládnete vykostiť kura, potom už príprava pôjde s ľahkosťou. Odmena bude chutná, mäkká a šťavnatá.
Ingrediencie
1 kscelé kura
soľ
100 gšunka
125 gbryndza
150 gsušené paradajky
sušené oregano
250 mlkurací vývar
1 ksmalá cuketa
150 gšampiňóny
2 PLmaslo
1 PLhladká múka
mleté čierne korenie
Postup
Kura umyjeme, osušíme a vykostíme. Pozdĺž hrudnej kosti vedieme dva rezy a uvoľníme prsia od kostry. Krídla a stehná uvoľníme v kĺboch a opatrne vyrežeme celý skelet. Posledným krokom je vyrezanie stehenných kostí. Prázdne miesta na pláte mäsa vyložíme kúskom kuracích pŕs, ktoré podľa potreby skrojíme.
Plát mäsa prekryjeme potravinovou fóliou a ľahko ho naklepeme. Osolíme, uložíme plátky šunky a na ne rozdelíme bryndzu, sušené paradajky a bylinky. Mäso zrolujeme a previažeme špagátom.
Roládu dáme do pekáča, poukladáme zvyšné bylinky a podlejeme 100 ml vývaru. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 40 minút. Potom alobal odstránime, roládu dopečieme, kým jej povrch nie je zlatistý a nakrájame na plátky.
Medzitým očistíme cuketu a šampiňóny, nakrájame ich na kúsky a orestujeme na masle. Výpek z rolády vyrestujeme na tuk, zaprášime múkou a zalejeme zvyšným vývarom. Privedieme k varu, do šťavy vložíme cuketu so šampiňónmi a krátko povaríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre