Kuracia roláda s bryndzou a sušenými paradajkami

Kuracia roláda s bryndzou a sušenými paradajkami

Kuracia roláda s bryndzou a sušenými paradajkami chutí naozaj vynikajúco. Nebudeme klamať, na jej prípravu sa vám aspoň minimálne kuchárske zručnosti určite zídu. Ale keď zvládnete vykostiť kura, potom už príprava pôjde s ľahkosťou. Odmena bude chutná, mäkká a šťavnatá.

Ingrediencie

  • 1 kscelé kura

  • soľ

  • 100 gšunka

  • 125 gbryndza

  • 150 gsušené paradajky

  • sušené oregano

  • 250 mlkurací vývar

  • 1 ksmalá cuketa

  • 150 gšampiňóny

  • 2 PLmaslo

  • 1 PLhladká múka

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Kura umyjeme, osušíme a vykostíme. Pozdĺž hrudnej kosti vedieme dva rezy a uvoľníme prsia od kostry. Krídla a stehná uvoľníme v kĺboch a opatrne vyrežeme celý skelet. Posledným krokom je vyrezanie stehenných kostí. Prázdne miesta na pláte mäsa vyložíme kúskom kuracích pŕs, ktoré podľa potreby skrojíme.

  2. Plát mäsa prekryjeme potravinovou fóliou a ľahko ho naklepeme. Osolíme, uložíme plátky šunky a na ne rozdelíme bryndzu, sušené paradajky a bylinky. Mäso zrolujeme a previažeme špagátom.

  3. Roládu dáme do pekáča, poukladáme zvyšné bylinky a podlejeme 100 ml vývaru. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 40 minút. Potom alobal odstránime, roládu dopečieme, kým jej povrch nie je zlatistý a nakrájame na plátky.

  4. Medzitým očistíme cuketu a šampiňóny, nakrájame ich na kúsky a orestujeme na masle. Výpek z rolády vyrestujeme na tuk, zaprášime múkou a zalejeme zvyšným vývarom. Privedieme k varu, do šťavy vložíme cuketu so šampiňónmi a krátko povaríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.