Kuracie kari so zeleninou
Kuracie kari so zeleninou si získa vaše srdce. Spoznáte v ňom všetky výrazné chute a vône orientálnych jedál. Kokosové mlieko, zázvor, limetka, kari pasta, kari korenie či koriander sa postarajú o to, aby rozohrali skutočne autentický gastro zážitok.
Ingrediencie
400 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLzelená kari pasta
1 ČLkari korenie
400 mlkokosové mlieko
4 strúčikycesnaku
1 ksčerstvý zázvor (cca kúsok vo veľkosti orecha)
1 ksčervená paprika
1 ksmenšia mrkva
1 ksčervená cibuľa
2 PLslnečnicový olej
1 PLnasekané sterilizované paradajky
3 hrsťčerstvý baby špenát
1 PLtmavá sójová omáčka
cukor podľa chuti
2 kschilli papričky
1/4 zväzokčerstvý koriander
1 kslimetka
Postup
Kuracie prsné rezne očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na približne 2 cm veľké kúsky. Mäso osolíme a v mise zmiešame s čerstvým mletým korením, kari pastou a kari korením.
Kokosové mlieko, polovicu cesnaku a zázvor rozmixujeme do hladka. Papriku, mrkvu, cibuľu a zvyšný cesnak očistíme a nakrájame na rezance.
Na rozpálenom oleji opečieme mäso do zlatista, potom pridáme cibuľu, sekané paradajky a 5 minút spoločne restujeme. Potom vmiešame zvyšnú zeleninu, zalejeme ochuteným kokosovým mliekom Na miernom ohni varíme za občasného miešania asi 10 minút.
Do kari pridáme špenát, odstavíme, dochutíme sójovou omáčkou, cukrom, chilli papričkou, koriandrom a limetkovou šťavou. Osolíme, okoreníme a necháme asi 5 minút odpočívať. Pred podávaním môžeme posypať napríklad sezamovými semienkami a ako prílohu zvolíme jazmínovú ryžu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre