Kuracie krídla na mede a zázvore

Kuracie krídla na mede a zázvore

Dôležité pravidlo, ktoré treba pri príprave kuracích krídel na mede a zázvore dodržať je, namarinovať krídla a nechať ich cez noc v chladničke. Tak získajú potrebnú mäkkosť a intenzívnu chuť. Posypané sezamom a ozdobené bylinkami vyzerajú neodolateľne.

Ingrediencie

  • 3 cmčerstvý zázvor

  • 100 gmed

  • 120 mlsójová omáčka

  • 1 PLsušený tymián

  • 1/2 ČLchilli korenie

  • 1 kslimetková šťava z 1 limetky

  • 1 kgkuracie krídla

  • 1 ksjarná cibuľka na dokončenie

  • biele sezamové semienka na dokončenie

Postup

  1. Zázvor si prelisujeme a zmiešame s medom, sójovou omáčkou, nasekaným tymiánom, chilli a šťavou z limetky. Pripravenou marinádou potrieme kuracie krídla a necháme ich marinovať cez noc v chladničke. Pred prípravou ich vyberieme a necháme odležať na izbovú teplotu.

  2. Marinované krídla preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 165 °C asi 30 minút. Ku koncu pečenie potrieme zvyšnou marinádou a zapneme funkciu gril. Grilujeme pár minút do chrumkava. Podávame posypané najemno nasekanou jarnou cibuľkou a sezamom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.