Kuracie krídla na mede a zázvore
Dôležité pravidlo, ktoré treba pri príprave kuracích krídel na mede a zázvore dodržať je, namarinovať krídla a nechať ich cez noc v chladničke. Tak získajú potrebnú mäkkosť a intenzívnu chuť. Posypané sezamom a ozdobené bylinkami vyzerajú neodolateľne.
Ingrediencie
3 cmčerstvý zázvor
100 gmed
120 mlsójová omáčka
1 PLsušený tymián
1/2 ČLchilli korenie
1 kslimetková šťava z 1 limetky
1 kgkuracie krídla
1 ksjarná cibuľka na dokončenie
biele sezamové semienka na dokončenie
Postup
Zázvor si prelisujeme a zmiešame s medom, sójovou omáčkou, nasekaným tymiánom, chilli a šťavou z limetky. Pripravenou marinádou potrieme kuracie krídla a necháme ich marinovať cez noc v chladničke. Pred prípravou ich vyberieme a necháme odležať na izbovú teplotu.
Marinované krídla preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 165 °C asi 30 minút. Ku koncu pečenie potrieme zvyšnou marinádou a zapneme funkciu gril. Grilujeme pár minút do chrumkava. Podávame posypané najemno nasekanou jarnou cibuľkou a sezamom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre