Kuracie krídla v chilli omáčke so zeleninovým šalátom

Kuracie krídla v chilli omáčke so zeleninovým šalátom

Kuracie krídla v chilli omáčke so zeleninovým šalátom sú ďalšou skvelou variáciou prípravy chutných krídelok. V trochu exotickej a jemne pikantnej marináde sa zopár hodín vykúpu a keď k nim budete servírovať ľahký zeleninový šalát, skvele vás osvieži a zjemní aj celkovú pikantnosť.

Na prípravu mäsa

  • 200 mlchilli omáčka

  • 50 gmangová salsa

  • 1 ČLkari korenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 600 gkuracie krídla

Na zeleninový šalát

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 100 greďkovka

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 1 PLhnedý cukor

  • 1 PLocot

  • 1 kslimetka

  • čerstvá pažítka

Postup

  1. V mise zmiešame chilli omáčku, salsu, akri, soľ, korenie a olej. Marinádu premiešame s krídelkami a necháme v chladničke marinovať do druhého dňa.

  2. Krídelká dáme na papier na pečenie, potrieme zvyšnou marinádou a pečieme pri 170 °C asi 25 minút do zlatista.

  3. Uhorku, reďkovky a cibuľku očistíme, nakrájame na jemno. V mise zmiešame cukor, ocot, limetkovú šťavu a premiešame s pripravenou zeleninou, pridáme nasekanú pažítku. Šalát podávame spoločne s krídelkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.