Kuracie krídla v chilli omáčke so zeleninovým šalátom
Kuracie krídla v chilli omáčke so zeleninovým šalátom sú ďalšou skvelou variáciou prípravy chutných krídelok. V trochu exotickej a jemne pikantnej marináde sa zopár hodín vykúpu a keď k nim budete servírovať ľahký zeleninový šalát, skvele vás osvieži a zjemní aj celkovú pikantnosť.
Na prípravu mäsa
200 mlchilli omáčka
50 gmangová salsa
1 ČLkari korenie
soľ
mleté čierne korenie
2 PLrastlinný olej
600 gkuracie krídla
Na zeleninový šalát
1 ksšalátová uhorka
100 greďkovka
1 ksjarná cibuľka
1 PLhnedý cukor
1 PLocot
1 kslimetka
čerstvá pažítka
Postup
V mise zmiešame chilli omáčku, salsu, akri, soľ, korenie a olej. Marinádu premiešame s krídelkami a necháme v chladničke marinovať do druhého dňa.
Krídelká dáme na papier na pečenie, potrieme zvyšnou marinádou a pečieme pri 170 °C asi 25 minút do zlatista.
Uhorku, reďkovky a cibuľku očistíme, nakrájame na jemno. V mise zmiešame cukor, ocot, limetkovú šťavu a premiešame s pripravenou zeleninou, pridáme nasekanú pažítku. Šalát podávame spoločne s krídelkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre