Kuracie krídla v pivovej marináde
Krídelká v pivovej marináde sú jedlom, ktoré stojí za to ochutnať. Celá rodina si príde na svoje, keď sa zahryzne do chrumkavých krídelok v jemne lepkavej marináde. S kúskom pečiva si doprajete nebíčko v papuľke.
Ingrediencie
20 kskuracie krídla
350 mlpivo
2 PLmed
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
100 gkečup
1 PLworcesterská omáčka
1 PLhorčica
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej na smaženie
Postup
Krídla očistíme a osolíme. V mise zmiešame pivo, med, cibuľu nakrájanú na jemno a prelisovaný cesnak. Do pripravenej marinády naložíme krídelká a dáme cez noc do chladničky.
Na druhý deň vyberieme a marinádu dáme do kastrólika. Privedieme ju k varu a potom do nej pridáme aj kečup, worcester, horčicu a pomaly varíme asi 15 minút, pokým nezhustne.
Vo väčšom hrnci zohrejeme väčšie množstvo oleja a krídelká v ňom postupne smažíme do chrumkava. Podávame s omáčkou a môžeme doplniť napríklad pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre