Kuracie krídla v pivovej marináde

Kuracie krídla v pivovej marináde

Krídelká v pivovej marináde sú jedlom, ktoré stojí za to ochutnať. Celá rodina si príde na svoje, keď sa zahryzne do chrumkavých krídelok v jemne lepkavej marináde. S kúskom pečiva si doprajete nebíčko v papuľke.

Ingrediencie

  • 20 kskuracie krídla

  • 350 mlpivo

  • 2 PLmed

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 100 gkečup

  • 1 PLworcesterská omáčka

  • 1 PLhorčica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Krídla očistíme a osolíme. V mise zmiešame pivo, med, cibuľu nakrájanú na jemno a prelisovaný cesnak. Do pripravenej marinády naložíme krídelká a dáme cez noc do chladničky.

  2. Na druhý deň vyberieme a marinádu dáme do kastrólika. Privedieme ju k varu a potom do nej pridáme aj kečup, worcester, horčicu a pomaly varíme asi 15 minút, pokým nezhustne.

  3. Vo väčšom hrnci zohrejeme väčšie množstvo oleja a krídelká v ňom postupne smažíme do chrumkava. Podávame s omáčkou a môžeme doplniť napríklad pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.