Kuracie kúsky na mede
Kuracie kúsky na mede sú jednoduchým jedlom, ktoré vyniká skvelou a intenzívnou chuťou. Majú ho radi aj deti, ale pre niektoré možno budete musieť ubrať z cesnakovej chute. Inak ho ocenia najmä pre chrumkavé mäsko s jemne sladkou chuťou.
Ingrediencie
12 kskuracie paličky
Na marinádu
1 baleniegrilovacie korenie
3 PLmed
6 PLkečup
1 PLnasekaný čerstvý rozmarín
3 PLolej
100 mlvoda
3 strúčikycesnaku
Postup
Cesnak olúpeme a prelisujeme. Všetky suroviny na marinádu a zmiešame. Korenie obsahuje soľ, tak už zmes nesolíme.
Kuracie stehná naložíme do marinády minimálne na 3 hodiny. Potom ich rozložíme do pekáča, ktorý prikryjeme a vložíme do predhriatej rúry. V priebehu pečenia dolievame vodu.
Pečieme pri 180 °C asi 45 minút a ku koncu odokryjeme, stehná otočíme a pečieme do chrumkava. Ako príloha je vhodná napríklad zemiaková kaša. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre