Kuracie kúsky na mede

Kuracie kúsky na mede

Kuracie kúsky na mede sú jednoduchým jedlom, ktoré vyniká skvelou a intenzívnou chuťou. Majú ho radi aj deti, ale pre niektoré možno budete musieť ubrať z cesnakovej chute. Inak ho ocenia najmä pre chrumkavé mäsko s jemne sladkou chuťou.

Ingrediencie

  • 12 kskuracie paličky

Na marinádu

  • 1 baleniegrilovacie korenie

  • 3 PLmed

  • 6 PLkečup

  • 1 PLnasekaný čerstvý rozmarín

  • 3 PLolej

  • 100 mlvoda

  • 3 strúčikycesnaku

Postup

  1. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Všetky suroviny na marinádu a zmiešame. Korenie obsahuje soľ, tak už zmes nesolíme.

  2. Kuracie stehná naložíme do marinády minimálne na 3 hodiny. Potom ich rozložíme do pekáča, ktorý prikryjeme a vložíme do predhriatej rúry. V priebehu pečenia dolievame vodu.

  3. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút a ku koncu odokryjeme, stehná otočíme a pečieme do chrumkava. Ako príloha je vhodná napríklad zemiaková kaša. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.